Nintendo Switch Pro-specifikationer, släppdatum, rykten och funktioner

Nintendo har haft stor framgång sedan lanseringen av Nintendo Switch och dess uppföljning, Switch Lite .

Serien slutar dock inte med dessa två. Vi förväntar oss helt och hållet att Nintendo debuterar en kraftfullare version av konsolen, populärt kallad ”Switch Pro”. Det kan till och med komma fram senare i år.

Här är allt vi vet om Nintendo Switch Pro hittills …

Släpp Pro släppdatum

  • Ryktas för september / oktober 2021

En Nintendo Switch 2 eller Switch Pro har ryktats sedan början av 2019, när The Wall Street Journal pratade med ”reservdelsleverantörer och mjukvaruutvecklare” i mars samma år. De hävdade att en förbättrad version av Switch, riktad till den mer dedikerade, hardcore-spelaren, var under utveckling och kunde komma ut sent 2019 / början av 2020.

Men medan en justerad version av den befintliga Switch slutade ersätta den första generationens modell, ansåg Nintendos president Shuntaro Furukawa att det var nödvändigt att förneka att en ersättare eller uppgraderad Switch skulle släppas vid den tiden: ”Observera att vi inte har några planer på att starta en ny Nintendo Switch-modell under 2020, sa han då. Det visade sig vara fallet.

Det gäller dock inte 2021, och flera branschanalytiker förutspådde i januari att en Switch Pro kommer att vara en del av Nintendos planer för året.

Dr Serkan Toto från Kantan Games ledde anklagelsen när han pratade med Gamesindustry.biz: ”Jag förutspår att en förstärkt 4K-enhet kommer under Nintendos nästa räkenskapsår”, sa han.

Detta backades upp av andra analytiker, inklusive Piers Harding-Rolls of Ampere Analysis: ”Jag har för närvarande en uppdaterad version av Switch i mina prognoser för 2021,” tillade han.

Bloomberg har nyligen citerat ”personer som är bekanta med saken” för att hävda att Switch Pro kan komma i tid för ”shopping-säsongen vid slutet av året”. Och mer nyligen, källor berättade för webbplatsen att den kommer att börja monteras i juli 2021 för en september / oktober-release.

Med tanke på att Switch Lite tillkännagavs i juli 2019 för en septemberversion samma år, det är mycket vettigt.

Switch Pro-specifikationer och design

  • Baserat på ett nytt Nvidia Tegra anpassat chipset
  • Lagring och RAM inställd för att få en boost
  • 7-tums OLED-skärm med 4K-utgång till TV-apparater

Medan Nintendo Switch Lite har liknande intern hårdvara som den befintliga Switch, kommer Switch Pro att få en mer grundlig översyn. Redan sedan 2019 hävdade den japanska webbplatsen Gamepedia att den kommer att ha några imponerande interna specifikationer.

RAM, det sägs, kommer att vara 8 GB, dubbelt så mycket som i den nuvarande konsolen, medan den inbyggda lagring kommer att få en stor vandring till 128 GB. Den befintliga Switch har bara 32 GB lagringsutrymme och närmare krav på att du köper ett microSD-kort om du vill lagra mer än ett spel.

Men medan rykten tidigare föreslog att den skulle använda en uppgraderad Tegra X1 + -processor, som finns i Switch Lite, menas det nu att en ny Nvidia-chipset med DLSS- teknik skulle kunna användas istället. Det överensstämmer med en datagruva från februari 2021 som beskrivs på Reddit , vilket avslöjade att Switch Pro kommer att kunna erbjuda en inbyggd 1440p-upplösning och uppskalad till 4K genom Nvidias DLSS 2.0-teknik.

Det är osannolikt att den nya Switch har en inbyggd 4K-skärm. Det förväntas ha en liknande 720p-skärmupplösning som den befintliga modellen, även om den kommer att förbättras genom användning av OLED-teknik. En rapport som hävdades i början av mars 2021 sa att den kommer att ha en 7-tums OLED-panel .

Detta säkerhetskopierades sedan i maj 2021, med ett OLED-skärmföretag som under ett inkomstsamtal hävdade att Switch Pro definitivt kommer att anta tekniken .

Detta lägger i stor utsträckning tidigare rykten om att den inbyggda skärmen skulle kunna använda Mini LED-bakgrundsbelysningsteknik .

En 4K-upplösning kommer sannolikt att reserveras för anslutning till en TV – med högre upplösning som eventuellt utförs via dockan . DLSS har också fördelen med högre bildhastigheter, så det kan också vara en bonus.

Bättre batteritid tippas också.

Switch Pro-spelkompatibilitet

  • Full bakåtkompatibilitet troligt
  • Kommer säkert att ha nackdelar

Bakåtkompatibilitet är en shoo-in. En rapport i mars 2021 hävdade dock att medan Nintendo Switch Pro kommer att spela alla befintliga och framtida Switch-spel, kan det finnas några nya titlar som exklusivt kommer att köras på den nya konsolen.

Det beror på att den kraftigt förbättrade hårdvaran – särskilt grafikfunktionen – kommer att användas av vissa utvecklare för att förbättra sina spel. Nvidias DLSS-teknik visas specifikt bara på Switch Pro som måste implementeras på kodnivå. För närvarande tippas endast en handfull titlar (högst) för exklusivitet.

För att se vilka andra spel som fungerar på Nintendo Switch Pro behöver du bara titta på det kommande schemat för Switch-titlar.

Utvecklare har enligt uppgift fått uppmaning från Nintendo att säkerställa att deras befintliga spel stöder 4K också.

Nintendo Switch Pro: Vad har hänt hittills?

Det här är allt vi hittills har hört om Switch Pro:

27 maj 2021 – Switch Pro kan släppas i september, kommer att ersätta befintlig Switch

Bloomberg hävdade att Switch Pro kommer att komma i produktion i juli för en september / oktober-release. Det matchar det liknande släppmönstret som Nintendo antog för Switch Lite. Nyhetssidan rapporterade också att Switch Pro är avsedd att ersätta den befintliga Switch, inte bara ett tillskott till familjen.

12 maj 2021 – Universal Display Corp nämner Switch Pro i inkomstsamtal

En tillverkare av OLED-skärmar hävdade att Switch Pro kommer att ha en OLED-panel på grund av teknikens fördelar med kontrast och svarstid: ”Nintendo har valt en OLED-skärm för den nya Switch Pro på grund av OLED-fördelar med högre kontrast [och] snabbare svarstider, ” sade företagets VD, Steven V. Abrahamson .

4 maj 2021 – Nintendo ökar Switch-produktionen men pratar inte om Switch Pro än

Nintendo har enligt uppgift gett leverantörer i uppdrag att göra 30 miljoner nya Switch-enheter detta räkenskapsår, men kommer inte att säga om Switch Pro ingår: ”Det finns inget vi kan berätta om produktionsnummer och avancerade modeller”, säger en företags talesman till Nikkei. .

7 april 2021 – Nintendo Switch-firmwarekodtips på en 4K-docka

Uppgiftsladdare har enligt uppgift hittat kod i den senaste Nintendo Switch-firmware (12.0) som pekar på en enhet med kodnamnet ”Cradle Aula”. Detta tros vara en ny docka, möjligen för Nintendo Switch Pro, som kan innehålla processchip och DisplayPort-anslutning för en 4K-utgång.

23 mars 2021 – Nya Nvidia-chipset med DLSS kommer att användas för nya Switch

Bloombergs källor hävdade att Switch Pro kommer att anta en ny Nvidia SoC med DLSS-grafik.

16 mars 2021 – Supply chain ”bekräftar” ny switch för senare 2021

Nintendos ”allierade” har enligt uppgift bekräftat planerna för en ny Switch-konsol för att öka försäljningen i år.

9 mars 2021 – Switch Pro kan trots allt ha exklusiva spel

Trots att man trodde att alla spel kommer att fungera i hela Switch-familjen, publicerade branschinsidern Nate Drake på ResetEra att minst en utvecklare gör en Switch Pro-exklusiv titel.

4 mars 2021 – 7-tums OLED-skärm läckt ut

Bloomberg rapporterade att Samsung Display gör skärmen för nästa Switch – en 7-tums 720p styv OLED-panel som är inställd på att gå i massproduktion i juni 2021.

22 februari 2021 – Dataminnan från Switch-titel tips om 4K-uppskalning

Som detaljerat på både ResetEra- forumet och Reddit av betrodda insiders, antyder en datagruva med en Switch-titel att nästa konsol kommer att kunna uppnå ursprungliga upplösningar på 1440p, som sedan kan uppskalas till 4K med Nvidias DLSS 2.0.

7 januari 2021 – Datagruvan för Switch-firmware avslöjar ny ”Aura” -maskinvara och detaljer

Spelwebbplatsen VGC rapporterade att databearbetaren SciresM hittade flera referenser till en ny Switch – kodnamnet ”Aura” – inuti den senaste firmware. Detta avslöjade en 4K-chipset, OLED-panel och bättre batteritid och kylning.

5 januari 2021 – Analytiker hävdar att Nintendo Switch Pro fortfarande är på gång för en 2021-release

Flera bedömda spelindustrianalytiker berättade för Gamesindustry.biz att Switch Pro kommer att vara en del av Nintendos stora tryck 2021. De förutspår också att Switch-serien kommer att sälja ut Xbox Series X / S och PS5, när de förstärks av den nya maskinen.

28 oktober 2020 – Kan Switch Pro ha en Mini LED-skärm?

Nästa Nintendo Switch kan använda Mini LED-displayteknologi, enligt Economic Daily News (via Reddit ). Om så är fallet kommer detta att ge den inbyggda skärmen bättre kontrast, mer exakta färger och svarta nivåer, även HDR.

9 september 2020 – Nintendo ber utvecklare att göra 4K-spel

Enligt Bloomberg har Nintendo bett spelutvecklare att bygga 4K-versioner av sina Switch-spel i förberedelse för en förbättrad konsol.

25 augusti 2020 – Nintendo Switch får en stor hårdvaruuppgradering 2021

Den nya omkopplaren kommer att vara med i början av 2021 enligt Bloomberg . Webbplatsen säger att Nintendo kommer att ”inkludera mer datorkraft och 4K HD-grafik” och den nya modellen kommer sannolikt att ha en uppgraderad men anpassad version av Nvidia Tegra-chipset baserat på nyare ARM-teknik.

6 augusti 2020 – Switch och Animal Crossing säljer som hotcakes

Den mycket uppenbara bristen på Switch-konsoler hos de flesta återförsäljare var verkligen ett symptom på framgången som Nintendos hybrid fortsätter att njuta av. Den sålde mer än 5,5 miljoner enheter under första kvartalet 2020 och tog Switch upp till 61,44 miljoner livstidsförsäljningar, en häpnadsväckande framgång när man tänker på hur illa Wii U misslyckades innan den. Som ett resultat fick också switchproduktionen ett uppsving.

31 januari 2020 – Inga planer för Nintendo Switch Pro 2020

Nintendos president Shuntaro Furukawa uppgav att det inte finns några ”planer” för en ersättare eller uppgraderad Switch just nu. ”Vi tror att det är viktigt att fortsätta att kommunicera överklagandet hos båda Nintendo Switch-systemen och utöka den installerade basen,” sa han. ”Observera att vi inte har några planer på att lansera en ny Nintendo Switch-modell under 2020.”

20 januari 2020 – Nintendo kanske tar med en pennan till Switchs Joy-Cons?

Nintendo tillkännagav lanseringen av en officiell Switch Stylus , men det ser ut som om det kan finnas mer att komma , med det örnögda teamet på LetsGoDigital som har grävt ut ett nytt patent från Nintendo för att lägga till stylusfunktioner direkt på användarnas befintliga Joy-Cons.

Maj 2019 – Rykten om försörjningskedjan

Wall Street Journal pratade med ”delleverantörer och programvaruutvecklare” i mars 2019, som hävdade att en förbättrad version av Switch, riktad mot den mer dedikerade, hardcore-spelaren, är på väg.

Leave a comment