Far Cry-serien har utvecklats till en av de mest populära sandbox shooter-franchiserna någonsin, och det är ett stort fan av att hoppa runt om i världen mellan poster. Far Cry 6 har tillkännagivits och presenterats och saker ser förutsägbart explosiva ut.

Vi har alla viktiga detaljer åt dig här, inklusive information om dess släppdatum, trailers och spelinformation, så fortsätt läsa för att ta reda på allt du behöver veta.

ekorre_widget_2682686

Far Cry 6 trailer och släppdatum

Vi fick en första trailer för Far Cry 6 under Ubisofts Forward-evenemang i juli 2020, och det är en tjock filmisk titt på vad vi antar kommer att vara spelets främsta antagonist och hans intressanta inställning till faderskap och föräldraskap.

Vid den tidpunkten var vi hoppfulla att det inte skulle dröja för länge tills vi fick se lite spel och fick ett skissat släppdatum från februari 2021, som vi uppenbarligen för länge sedan har blivit förbi. Med tanke på tidpunkten för COVID-19-pandemin och tillhörande förändringar från arbetet hemifrån är det ingen överraskning att Far Cry 6 blev försenad till viss del.

Nu har dock spelet återuppstått med en fullständig spelupplevelse och ett bekräftat släppdatum den 7 oktober 2021, så det kommer snart ut.

Far Cry 6-plattformar

När Far Cry 6 presenterades för första gången hade vi ännu inte fått tag på nästa generations konsoler som vi nu har turen att njuta av. Redan då bekräftades det att spelet skulle vara generationsöverskridande.

Med ytterligare en Ubisoft-release som guide, Assassins Creed Valhalla , kommer PlayStation 5 och Xbox Series X / S att vara det bästa stället att spela Far Cry 6 för jämn bildhastighet och bättre bild.

Det kommer dock fortfarande att visas på PS4 och Xbox One (med gratis uppgraderingar till nästa generation när du får det), liksom att pryda PC-riggar över hela världen. Som vi måste påpeka alltför ofta kommer det inte att finnas en Switch-version – såvida det inte kommer en enorm hårdvaruuppgradering för Nintendos konsol, är det osannolikt att det kommer att kunna strida mot Far Cry 6s grafik. Det kommer dock att komma till Google Stadia för dig som strömmar fans där ute.

Far Cry 6 berättelse

Far Cry 6 tar spelare till ön Yara, som letar efter hela världen som Kuba, ungefär som Far Cry 4: s miljö var modellerad i Tibet och Nepal. Ön är i ett tillstånd av totalt kaos, övervakat av den lokala diktatorn Antón Castillo.

Han har spelat med riktig hot av Giancarlo Esposito, som Breaking Bad-fans kommer att vara helt bekanta med och ser ut som en riktigt potent antagonist. Avtäckningssläpvagnen visade också upp Castillos son, Diego, som trimmas för att efterträda honom. Det ser ut som en hård värld för Diego, och de smarta pengarna ligger inte på honom som gör det som en balanserad, lugn vuxen.

Spelare kommer att delta i en gerillarevolution med folket i Yara, enligt Ubisoft, spela som Dani Rojos och välja om de ska vara manliga eller kvinnliga från början. Hur som helst kommer det att vara en fullständig röstad huvudperson, inte en stum cypher.

Far Cry 6-spel

Det finns några ganska stora förändringar som kommer till Far Cry-formeln i den sjätte utflykten, vilket borde vara mycket välkommet efter att de sista par utflykterna tog lite mark. För det första är miljön den största som serien hittills har sett , enligt utvecklarna.

Det är också hem för en storstad, Esperanza, inte bara de små bosättningar som tidigare spel har presenterat, och den miljön betyder mer vertikalitet tack vare höghus. Vapnet du kommer att använda är också inställt på att se lite annorlunda ut – eftersom det här är en revolution i ett långt blockerat tillstånd kommer det att finnas en mer hemlagad estetik.

Vi är säkra på att fler militära vapen kommer att göra uppträdanden också, men skärmdumpar har hittills visat några sammanfogade bilagor och vapen som ser lockande ut och kan potentiellt innebära en mer djupgående återgång till Far Cry-hantverkens träd som vi alla känner och kärlek.

Det kommer också tydligt att finnas några tunga alternativ tillgängliga – det ser ut som tanken i sidhuvudbilden för denna bit är körbar, och att flygbara fordon kommer att göra en retur också.

Far Cry 5 introducerade ett Guns For Hire-system som låter dig kompisera med AI-följeslagare, inspirerad av Far Cry 2s kompis-system, och det kommer också att återvända i Far Cry 6. Vi vet inte för mycket om dessa karaktärer, men Ubisoft säger att de kommer att vara större än livet. Den vi har fullständiga detaljer om är den lite nedslående namnet Chorizo, en söt liten weinerhund som hjälper dig när det behövs.

ekorre_widget_2682686

Leave a comment