Gran Turismo är en av de mest upplagda av alla racingspelfranchise, en simulator som erbjöd realistisk racing långt innan många av sina moderna konkurrenter till och med tänkt på.

Nu, med PS5 ute i naturen, kommer Gran Turismo tillbaka för sitt sjunde spel, och hype är riktig. Fortsätt läsa för att ta reda på allt du behöver veta om det här banbrytande racingspelet innan det släpps.

Gran Turismo 7 trailer och släppdatum

Ovanstående trailer för Gran Turismo 7 kom ut i juni 2020, när Sony först presenterade ett gäng spel som körs på PlayStation 5, och vi har inte fått mycket nyheter om spelet sedan.

Inledningsvis hoppades vi på ett släppdatum 2021, eftersom det inte verkade troligt att det skulle starta med konsolen, men det har nu glidit. Gran Turismo-spel kommer notoriskt inte ut förrän de anses vara helt redo, och den senaste informationen är att GT7 har glidit in i ett utgivningsfönster 2022.

Jim Ryan bekräftade i en intervju nyligen att orsaken till förseningen, som med så många andra spel, har varit det kaos som utvecklats av COVID-19, vilket verkligen är något vi kan sympatisera med!

Gran Turismo 7 plattformar

Det har varit blandade meddelanden när det gäller var du kan spela Gran Turismo 7, det är rättvist att säga. När den först presenterades lämnades vi övertygade om att det var ett PlayStation 5-spel från grunden och märktes som ett exklusivt.

Det var vettigt med tanke på dess till synes blödande grafik – den visuella uppgraderingen som spelet tog med verkade helt enkelt bortom äldre hårdvara. En ny intervju från Hermen Hulst, chef för PlayStation Studios, har emellertid utnämnt GT7 till ett av få spel som Sony vill ta med sig till både PS5 och PS4, för att undvika att frysa ut sin massiva befintliga spelarbas.

Det är vettigt på papper, men vi är lite förvånade över att höra att den här grafiska utställningen kommer att kunna köras på en PS4 med tiden.

Naturligtvis är det inte heller på väg till Xbox eller Switch-spelare som en av Sonys mest långvariga exklusiva franchisegivare. En PC-release är en mer intressant idé med tanke på Sonys senaste steg att publicera fler exklusiva på den plattformen, men vi tycker fortfarande att det är oerhört osannolikt att komma vid lanseringen om det någonsin gör det.

Gran Turismo 7-spel

Det bra med Gran Turismo 7: s avslöjande trailer, ovan, är att den hade en tjock del av spelet för att ge oss en tydlig titt på hur spelet utformar sig.

Det första stora området att täcka över är visuell trohet – GT7 kommer helt klart att bli ett helt underbart spel. Trailern är uttryckligen utformad för att upprepade gånger visa upp de reflektioner som den nu kan hantera, och de letar efter hela världen som fullstrålespårning härifrån.

Sonys bekräftade att spelet kommer att rikta in sig på 60FPS, som du kan se i filmen, samt ge stöd för 4K och HDR. Huruvida det kan hantera alla dessa samtidigt med strålspårning är något som återstår att se, men det är ingen skada att vara optimistisk. När allt kommer omkring, som en exklusiv titel bör det vara väl placerat för att maximera användningen av PS5: s hårdvara.

Spelet kommer också att dra nytta av PS5: s SSD för snabba laddningstider, och DualSense-kontrollen kommer också att vara en bra uppgradering. Det kommer att ha anpassningsbara triggerinställningar och haptisk feedback för att fördjupa dig ytterligare. Lägg på 3D-ljud och det kommer att dra nytta av alla PS5: s klockor och visselpipor.

Vi vet från tidigare Gran Turismos att förvänta oss ett stort utbud av noggrant återskapade verkliga bilar för att köra runt kretsar, och det är tydligt att alla kan anpassas med leveranser och delbyte för att anpassa dem till dina exakta behov och preferenser innan en givet lopp.

Trailern visar också lite av det som ser ut som ett karriärläge, med karaktärer som guidar dig genom vissa menyer, och det ser ut som att det kommer att finnas många olika sätt att spela.

På banan förväntar vi oss dock att det ska vara ett traditionellt Gran Turismo-spel – vilket betyder strafffullt realistiskt med alla assistenter avvisade och en racer som lutar sig närmare hardcore än de flesta andra alternativ där ute. För purister blir det en dröm, och även för dem som inte bryr sig för mycket om exakt modellerade upphängningslägen, bör det visuella vara mer än tillräckligt för att göra det verkligen lockande.

Leave a comment