Krafton och PUBG Studios har meddelat ett nytt spel, PUBG: New State, som kommer att bli ett helt nytt mobilspel från tillverkarna av PUBG: Mobile .

Ja, det går direkt till mobil, utan att nämna en PC-version som den ursprungliga PUBG.

Det nya spelet har tillkännagivits, men inte mycket har sagts, så låt oss dyka in i allt vi vet om det.

Ny statlig alfatestning bekräftad

Krafton har bekräftat att New State kommer att genomgå alfatestning i juni 2021. Detta kommer endast att vara för de i USA och den 11-13 juni.

Alfatestet kommer att äga rum på Troi, den nya kartan, för att få feedback om utvecklingen av spelet och några funktioner som kommer till det nya mobilspelet. De intresserade kommer att kunna ansöka om New State alfa-test här .

Historien om den nya staten

New State är inställd år 2051, vilket ger chansen att hoppa in i framtiden från det ursprungliga PUBG Mobile-spelet.

Spelet förblir en Battle Royale-titel och av allt som hittills har sagts ser det ut som om du kommer att kunna dyka rätt in med hjälp av PUBG Mobile-upplevelsen.

Huvudsyftet här verkar vara att utveckla spelet längre än du skulle kunna gå med en ny karta eller ett spelläge i PUBG Mobile – så det ser ut som om det kommer att finnas grundläggande skillnader mellan spelen.

De futuristiska inställningarna gör att spelet kan ändras för att utnyttja en postapokalyptisk miljö, med trailern som visar strider över ett tomt köpcentrum, fordon fyllda med neonljus och ytterligare vapen. Kartan har bekräftats kallas Troi.

Det kommer att finnas drönare och ballistiska sköldar – som vi båda har sett i Call of Duty: Mobile – och vi får en känsla av att mycket av det som introduceras är att konkurrera med element som vi har sett i COD: M också. Trailern visar också en skalmask – väldigt mycket som Call of Dutys Ghost-karaktär.

Det har också framhävts att det kommer att finnas interaktiva objekt, även om det inte är klart exakt vad dessa kommer att bli hittills, även om Krafton säger att du kommer att kunna införliva dessa i spelet.

Grafik

Mycket sägs om nästa generations grafik. Krafton har varit angelägen om att betona att det kommer att driva gränsen för mobilspel, med hjälp av Global Illumination-rendering, för ökad realism och intensitet.

Skärmdumparna ser verkligen bra ut, men för närvarande är det inte känt vilka uppdateringsfrekvenser och upplösningar det kommer att stödja. PUBG: M har alltid varit lite vag om dessa saker, med sitt eget namngivningssystem för grafikinställningar.

Vi misstänker att det kommer att finnas några meddelanden med partnerenheter för att utnyttja denna grafik. Krafton har sagt att det syftar till att vara den ”mest realistiska Battle Royale-upplevelsen på mobilen.”

Nya egenskaper

Flera nya funktioner har hittills lyfts fram:

Stridsrullar

Förmågan att bekämpa rullning har lyfts fram, vilket väcker frågan om spelets takt. PUBG Mobile är lite långsammare till fots än den hektiska action vi har sett i Call of Duty: Mobile multiplayer, men det är här vi har funnit att stridsrullar är riktigt effektiva. Det kan vara så att New State kommer att bli ett snabbare spel, även om det hittills har sagts att det använder samma gunplay, så vi förväntar oss inte en enorm förändring i spelstil.

Vapenanpassning

Medan PUBG Mobile låter dig lägga till olika element i vapen, går det inte så långt som Call of Duty: Mobiles Gunsmith-läge . Gunsmith låter dig anpassa i hög grad, vilket är bra för multiplayer eftersom du vet att du ska använda det vapnet. Det gäller inte så mycket för Battle Royale, vilket kan föreslå en fokusväxling något bort från vapensamling.

Det kanske bara kan vara att när du hittar ett vapen får du den anpassade versionen, lite som det nuvarande systemet med vapenskinn i PUBG.

Att lägga till granatkastare och brandlägesval har alla markerats – men från trailern ser det ut som att ett antal av vapen kommer att vara bekanta för PUBG: M-spelare.

Nya fordon

Trailern lyfter fram ett antal fordon. Vissa är igenkännliga från PUBG: M men med lite mer futuristisk belysning på sig. Det verkar som om 2051 kommer att fyllas med blå neon.

Lanseringstrailern verkar också ha vad som ser ut som autonoma bussar på vägarna, vilket kanske ger andra spelalternativ.

Intressant, medan drönare finns i trailern, visar flera av bilderna hur mer avancerade helikoptrar ser ut, med två massiva fläktar istället för en rotor.

En ny karta

I stället för att spela på de befintliga PUBG-kartorna finns det en ny karta som heter Troi. Vi är säkra på att det finns en Troy-länk här, men låt oss inte bli distraherade.

Troi kommer att vara en 8×8 km karta, vilket betyder att den är lika stor som Erangel eller Miramar, så den är stor. Det är en bra start, eftersom stora kartor ger bättre spel.

Vi vet inte mycket om kartan, men det verkar som Erangel vara tempererat, massor av floder, träd och bebyggda områden, med köpcentret som har fått mest uppmärksamhet hittills.

Det ser också ut att det kan ha en stadion på den, de oundvikliga broarna och mycket mer.

PUBG Nytt statligt släppdatum

Utgivningsdatumet för New State har inte bekräftats, men förregistrering är öppen för dem på Android. Det har bekräftats som släppdatum 2021, men det finns inget specifikt datum. Det kommer att finnas tillgängligt på både Android och iOS och förregistreringar har redan passerat 10 miljoner.

Alfatester kommer att äga rum under andra kvartalet 2021 i ett begränsat antal regioner, men inget har vidare sagts.

Vi fortsätter att leta efter detaljer och kommer att ge dig alla nyheter på PUBG: New State när det går sönder.

Leave a comment