Call of Duty: Warzone har förändrat spelet helt, med spelare som har haft veckor att vänja sig vid den nya tidslinjen och versionen av Verdansk-kartan 1984.

Nu kommer dock säsong 3 att ta slut – det finns en ny säsong runt hörnet, och ett nytt stridspass passar med det, och det kommer snart att avslöjas. Här är vad vi vet.

Warzone säsong 4 avslöjar

Först och främst, den viktigaste tidpunkten – det aktuella stridspasset är inställt på att sluta den 15 juni, så det är då övergången mellan säsonger ska ske. Vi skulle dock inte hålla andan för ett nytt liveevenemang för att markera tillfället.

Avslöjandet av Warzone säsong 4 kommer den 10 juni under Summer Game Fest live kickoff stream, som också borde ha en massa andra spel avslöjar.

Vi vet inte exakt hur mycket intel det kommer att finnas vid den tidpunkten, men vi förväntar oss en kort teasertrailer som visar upp några vapen och operatörer som kan komma fram till den nya säsongen. När det gäller utvecklingen av tidslinjen 1984, skulle vi inte bli förvånade om vi såg något att göra med den återkommande röda dörren.

På samma sätt finns det flera delar av kartan som tycks vänta på att utforskas ytterligare, inklusive minskaft i norr som för närvarande är blockerade.

Vad anlände under mitten av säsongen Three Reloaded-uppdateringen?

Ser vi längre tillbaka kan Warzones säsong 3-uppdatering ha varit betydande, men det lämnade fortfarande mycket att fixa och uppdatera, så Raven Software väntade inte för länge för att få en stor mid-season-uppdatering att bära.

Plåstret gav lite nytt innehåll, inklusive upplåsning av nya AMP63 SMG, som spelare hade sett fram emot att utrusta och jämna ut.

Vi fick också några stora justeringar av ett antal vapen inklusive balanspass för det populära AMAX-geväret, FARA, Sweetsweeper-hagelgeväret och Bullfrog SMG, som alla ibland känt sig lite övermäktiga.

Fler har kommit fram, i form av förändringar av hur undertryckare arbetar på vapen från det kalla kriget, och några justeringar för att få prickskyttar från det kalla kriget att känna sig mer livskraftiga jämfört med deras motsvarigheter till Modern Warfare. Plus, och detta är oerhört välkommet, det har skett en kraftig minskning av grytfrekvensen för stoppkraftrundor.

Mest pressande tog dock Reloaded-uppdateringen ett nytt innehållsdropp med fokus på ett par 80-tals ikoner – Rambo och Die Hards John McClane. Nedanstående trailer ger en god känsla av galenskapen som startade innan evenemanget slutade.

Det fanns massor att sjunka in i, inklusive ankomsten av Die Hards Nakatomi Plaza i centrum med en mängd nya mindre mål att slutföra i och runt den. Det är det högsta tornet någonsin i Warzone, så klippning är fortfarande enormt kul från sin topp.

Det finns många andra intressanta platser, inklusive överlevande läger i hyllning till Rambo, där du kan samla hundmärken som en del av en annan ny uppdragstyp. Dessutom kom det nya vapen och en händelse i spelet för att allt ska kännas lättare att följa.

Du hittar alla detaljer på Call of Duty-bloggen , tillsammans med Ravens mer detaljerade mekaniska lappanteckningar.

Vad var nytt i COD Warzone säsong 3?

När jag ser tillbaka på när säsong 3 startade, medförde det många förändringar i formeln som har gjort Warzone så populärt, med många olika element att tänka på.

Nya Verdansk 1980-karta

Warzone-spelare har väntat på i åldrar att kunna utforska en ny karta i full storlek för spelet, med den mindre Resurgence Island-kartan inte tillräckligt stor för att verkligen räkna för mycket. Under lång tid var det vanliga antagandet att vi skulle få en kartuppsättning i Uralbergen och ta in en massa flerspelarlägen som var inställda på den platsen.

Nya läckor har emellertid visat att denna karta lagrades för ett tag sedan, till förmån för den nya versionen av Verdansk som ersatte den nuvarande kartan i början av säsong 3. Detta, som vi nu vet, är inställt på 1980-talet och binder spel i tidslinjen som används av Call of Duty Black Ops: Cold War.

Kartans layout är i stort sett densamma, men viktiga landmärken är märkbart annorlunda, med ett mindre byggt centrum, en stadion är mer en byggplats och ingen damm alls – istället finns det en hög bro att navigera nu istället tillsammans med en Summit installation. Det finns också mycket mer att utforska, så det tar ett tag för alla att vänja sig vid varje förändring.

Nya operatörer och vapen

En grundpelare i Warzones kamppasssystem är introduktionen av minst en ny operatör som ska fungera som fronten för säsongen. Tidigare pass har introducerat Naga, Captain Price och Ghost, bland många andra.

Vi ser redan många spelare springa runt och ta på sig de nya skinn som släppts i stridspasset, i synnerhet Wraith, som har varit starkt med i reklammaterialet.

På samma sätt, efter den enorma droppen av nya vapen när det kalla kriget integrerades med Warzone i slutet av 2020, är sippret av nytt vapen tillbaka till en mer rimlig och hanterbar takt (trots allt känns många av det kalla krigets vapen fortfarande inte helt balanserade även månader längre ner).

Stridpass och nya säsonger har vanligtvis introducerat två nya vapen, och de ingår i allmänhet som gratis nivåer för att säkerställa att alla har samma chans att låsa upp dem utan att behöva dela ut några COD-poäng. Den nya säsongen tog ännu mer, inklusive PPSH-41 SMG, schweizisk K31-prickskytt, Ballistic Knife melee, CARV.2-gevär och AMP63 SMG också – en stötfångare av ny hårdvara att använda.

Leave a comment