Xbox Design Lab återvänder – Xbox Series X / S-användare kan nu anpassa sin egen controller

Xbox Design Lab har återvänt för den nya generationen Microsoft-konsoler, vilket innebär att användare av serie X och serie S kan få tag på helt anpassade kontroller.

Design Lab debuterade första gången 2016 för Xbox One-generationen innan den stängdes i september 2020, då företaget flyttade mot en ny controller för Series X / S.

Återöppningen tillkännagavs under Xbox Game Showcase Extended, som i huvudsak är Microsofts egen lilla E3-efterparty. Och precis som tidigare kommer systemet att tillåta användare att anpassa sin kontroller helt, med alternativ för att blanda ihop färgen på framsidan, baksidan, stötfångare, utlösare, joysticks, D-pad och ABXY-knappar.

Det finns också några nya färgalternativ att välja under din strävan att utforma den ultimata styrenheten, till exempel Electric Volt, Shock Blue och Pulse Red – som alla har presenterats som allomfattande controller-design för den nya generationen.

Dessa tillägg innebär att det nu finns totalt 18 att välja mellan, varav de flesta är miljövänliga och har tillverkats med återvunna hartser från saker som vattenflaskor eller strålkastare. Kunder kan också gravera framsidan av kontrollenheten.

Intressant nog nämnde direktören för Xbox-produktmarknadsföring Navin Kumar också under utställningen att Design Lab bara är början på anpassning för företaget och att det planerar ytterligare alternativ längre ner på linjen.

Oavsett om det betyder mer detaljerad design för styrenheter, eller kanske till och med skräddarsydda konsoler, återstår naturligtvis att se.

Vad vi vet är att en Xbox Wireless Controller anpassad via Design Lab ger dig tillbaka 69,99 $ (med 9,99 $ extra för gravyrer), med beställningar som kan placeras i USA, Kanada och ”de flesta europeiska länder” och levereras inom några få Veckor.

I skrivande stund kunde vi inte komma åt UK Design Lab-sidan och beställa vår egen controller, men vi kommer snart att bekräfta tillgänglighet och prissättning.

Leave a comment