Call of Duty: Warzone har haft ett otrevligt första år och det visar inga tecken på att sakta ner, med mer än 100 miljoner spelare över hela världen som befinner sig med mer tid på händerna än tidigare. Och vilket bättre sätt att stanna borta från dagarna än med ett fritt att spela Battle Royale-spel, knutet till en redan dominerande franchise?

Den goda nyheten är att spelet också är en smällare, och det fortsatte genom att släppa Call of Duty: Black Ops Cold War, det senaste huvudlinjens COD-spel. Nu är Warzone helt bunden med Black Ops – det finns ett delat progressionssystem mellan de två, liksom 2019: s Modern Warfare, och säsong 4 har lanserat för att lägga till ännu mer innehåll och detaljer till Verdansk.

Vi har tappat fler gånger än vi kan räkna in i zonen, övat och tappat upp för att räkna ut några användbara strategier och tips som du kan ta med i dina egna sessioner. Säg det tyst, vi vinner till och med några matcher. Så här är våra bästa tips för att bli en bättre COD Warzone-spelare.

ekorre_widget_2682660

1. Kontrollera kartan innan du släpper

Ditt val av landningszon är en nyckelvariabel i början av en match. Den andra gången du ser att lastplanets startscen startar, kan du ta upp kartskärmen för din match och se var den krympande gascirkeln börjar. Det kan hjälpa dig att få en känsla av var människor är mer benägna att landa, och för vart du måste sikta när det närmar sig.

Det är viktigt att, när ditt självförtroende växer, kan du skräddarsy din taktik på den här fronten. Om du inte vill ha dig i kaotiska skjutningar kan du gå mer avlägsen för att få lite solid utrustning. Alternativt kan du gå till ”rättegången” och träna dig i strider genom att söka efter trånga områden som den ständigt populära Superstore. Det är upp till dig, men se till att du väljer en plats.

2. Poppa och klipp din ränna för att släppa snabbare

Ganska mycket samma minut som Warzone gick i live, spelare räknade ut ett fräckt sätt att bli lite av en försprång i en match. När du släpper från lastplanet över kartan kan du hoppa i fallskärmen när du vill glida långsammare. Vad folk insåg är dock att du faktiskt kan klippa av din sladd för att dyka igen och popa upp din fallskärm så många gånger du vill. Nu använder människor det till sin fördel.

För det första, när du faller, poppar du din ränna och sedan klippar sladdarna verkar ge dig en kort hastighetsökning, och kastar dig mer aggressivt framåt, så att du kan täcka marken snabbare för att komma till din valda landningszon.

För det andra, när du har klippt bort din fallskärm får du några sekunder där din startpistol dras, vilket möjligen låter dig få bort några skott på andra som faller, för att få den första lilla fördelen.

Slutligen kan du också driva i sidled för att täcka mer mark utan att förlora höjd – ett bra sätt att göra stora långa droppar för att komma bort från trånga platser.

3. Samla inte dina pengar

Warzone har en kontant ekonomi i sitt hjärta. Du samlar in pengar när du springer runt och tjänar mer för att slutföra kontrakt (mer om dem senare). Vissa tändstickor hittar du knappast, medan andra simmar i grejerna tillräckligt snart. Hur som helst, var noga med att inte sitta på dina kontanter för länge.

I Battle Royale-läget finns det ingen bonus för att samla in pengar, så det är egentligen bara där du kan använda på Buy Stations markerade på din karta. Dessa låter dig köpa ett urval av killstreaks som UAV och Cluster Strikes, samt mer rustning och belastningsfall. Vårt råd skulle vara att vara proaktiv när du köper dessa belöningar – du kan trots allt inte ta med dig pengarna, och en väl tidsbestämd UAV kan verkligen skaffa dig ett slagsmål.

Med detta sagt, om dina lagkamrater dör mycket, kanske du vill behålla 4000 dollar för att köpa tillbaka dem om de inte lyckas vinna sin förlossande Gulag-kamp.

4. Nedladdningsdroppar är vägen att gå

Det är därför viktigt med kontanter, men när du slår upp en köpstation kan det vara värt att veta vad din prioritet ska vara. Som sagt kan en UAV vara till stor hjälp, men den absolut högsta prioriteten i din grupp ska vara att någon köper en Loadout Drop så snart som möjligt. Dessa airdrops låter hela din grupp välja en av sina personliga belastningar att byta in och få sina anpassade vapen och utrustning.

Det är som att glida på en handske i det här sammanhanget och låta dig komma in i spåret med en belastning du är bekväm med, och alla de bästa spelarna använder den för att dominera. Följ efter, om du kan!

När du har gjort det, välj din belastning så snabbt som möjligt för att undvika risk för sittande anka. Medan du uppenbarligen gärna kan experimentera med förmåner rekommenderar vi starkt att du kör med Ghost som standard, vilket kommer att dölja dig från UAV: er och hjärtslagsmätare. Det är ganska mycket ett obligatoriskt val, såvida du inte vill att en Overkill-klass ska få två av dina favoritpistoler på en gång.

5. Plocka upp kontrakt när du kan

Om du är avskräckt av priset på 10 000 dollar för en nedlastning, finns det dock några bra sätt att tjäna pengar och plundra medan du rör dig på kartan – kontrakt. Dessa är markerade för dig och delas in i fem typer: Bounties, Scavenger, Recon, Most Wanted och Supply Run.

Bounties markerar en spelare på kartan åt dig, i en radie som blir mindre när du kommer närmare dem, vilket ger dig en viss tid att hitta och döda honom eller henne och belöna dig om de dör. Om du tar ut en bounty och någon annan dödar den spelaren blir du fortfarande belönad. Det finns ingen nackdel med att plocka upp en av dessa – den berättar var en spelare är och du får XP bara för att starta den.

Scavenger- kontrakt markerar en följd av tre lootboxar för dig att hitta och öppna, med solid byte i dem och en kontantbelöning när du är klar med uppsättningen. Du får också en garanterad droppe av en Armor Satchel när du är klar med den, så att en spelare kan hålla upp till 8 plattor. Återigen är det inga hjärnor.

Recons pekar dig under tiden mot en fångstpunkt för att du ska låsa dig ner och kan känna sig lite mer riskfylld. De kräver att du stannar lite en stund, ibland ute i det fria. De kommer att berätta var cirkeln nästa stängs, dock som en enorm taktisk fördel, och är favoriter för erfarna spelare.

Most Wanted är ett tveeggat svärd. Du markeras som ett mål för alla på kartan i tre minuter, men om du överlever den tidsgränsen får du inte bara en kontant belöning, alla döda lagkamrater faller omedelbart tillbaka i spelet, oavsett om de är i gulagen eller åskådare.

Slutligen ger Supply Run dig begränsad tid att ta dig till en speciellt märkt Buy Station. Kom dit i tid så får du personliga rabatter på ditt nästa köp (inklusive ett gratis självupplivande kit eller återköp) för att ge dig en fördel framåt.

Det sista ordet är dock att dessa kontrakt inte bara är bra för loot och pengar – de ger dig också ett kortsiktigt mål att sträva efter och är ett bra sätt att få en match att känna sig mer strukturerad och mindre som gissningar. Uppriktigt sagt är det roligare att flamma ut i ett spel där du kryssade för ett par kontrakt än att gömma sig på ett ställe i 20 minuter och sedan dö.

6. Dela dina resurser

Vi nämner ständigt trupper, och medan du kan spela Warzone i Sololäge är målet helt klart fortfarande för de flesta spelare att gå med i en trupp i huvudslaget. Vi uppmuntrar dig därför att tänka taktiskt som en grupp. Om du sitter med full rustning och fem reservplattor, medan dina lagkamrater är nere, släpp några plattor så att de kan plocka upp.

Detsamma gäller för kontanter och ammunition – det är ofta så att endast genom att samla dina kontanter kan en laddningsmarkör köpas, till exempel. Detta kommer att uppmuntra mer osjälvisk spel på lång sikt.

7. Ping allt

Precis som alla andra Battle Royale-spel sedan Apex Legends kom ut, har Warzone ett ping-system som låter dig kommunicera med dina squaddies. Det låter dig visa dem vad du tittar på eller vart du siktar på. Detta är ett enkelt tips, men använd det hela tiden, närhelst du kan, och mappa det till en knapp du är bekväm med för att göra det lättare. Ju mer information du delar, desto längre kommer din grupp.

8. Var kreativ med utrustning

Det finns också en rad fältutrustning som du kan hitta runt kartan när du går, vilket kan hjälpa dig i en nypa. Oavsett om det är fältöverdrag för att blockera fiendens siktlinje, uppgraderingen av Dead Silence-fältet för att göra dig tyst för en besvärjelse eller mer, det finns många sätt det kan hjälpa till.

En rolig taktik som snabbt upptäcktes involverar fältdronan du kan hitta. Om du använder drönaren och en lagkamrat har C4 utrustad, kan de faktiskt släppa C4 på drönaren för att göra den till en miniatyriserad, mobil bomb.

En annan toppstrategi är att sprida ett Trophy System på ditt fordon innan du kör någonstans – det skyddar dig från några raketer eller granater och kan se dig till din destination säkrare. Uppriktigt sagt, vi gillar inte att köra utan en.

9. Utnyttja Gulag

En av de mest uppfriskande delarna av Warzone är att döden inte alls behöver vara slutet. För det första, såvida du inte dör nära slutet av spelet, skickas du till Gulag, ett fängelse där du väntar på en en-till-en-skjutstrid för att tjäna återinträde till slagfältet. Även om du förlorar kan din trupp fortfarande köpa tillbaka dig om de har pengar.

Om två av er går till Gulag på en gång kan ni dock kunna hjälpa varandra. Ofta har vår lagkamrat kunnat ge oss information när de tittade på vår slagsmål, vilket hjälpte oss att vinna och sedan komma tillbaka till spelet. Utnyttja alla fördelar du kan få!

10. Spela plyndring eller återupplivning för att ändra takt

Naturligtvis är Warzone inte bara ren strids royale – det finns också Plunder, ett läge som ser att du surrar runt på kartan och letar efter kontanter och kontanter ensam innan du skickar den bort på utsedda platser. Det är mycket mer kaotiskt och frenetiskt än Battle Royale, särskilt för att respawns är aktiverade och det inte finns någon gaskrets att oroa sig för.

Om du vill ha en förändring från den spikbitande spänningen i Battle Royale-omgångar är det ett bra alternativ att byta ut det med, och du kanske till och med tycker att du föredrar det. Det är särskilt bra för att nivellera dina vapen – släpp in i Plunder med ett dubbelt vapen XP-token live och koncentrera dig på Supply Runs med fordon så kommer du att zippa igenom rankningen.

Alternativt såg säsong 1 tillägget av en andra mindre karta, Rebirth Island, modellerad på Alcatraz. Det är en hektisk spelkarta som packar åtgärden i ett mycket mindre expansivt utrymme, och är ett annat bra alternativ om du vill byta ut din pacing uppåt.

11. Variera din gruppstorlek

Sedan lanseringen har det redan gjorts massor av förändringar i spellistor i Warzone – vi har ett sololäge, om du vill ta kartan på din ensamma, och lanseringen av (originalet) säsong 3 såg tillägget Quads, höjde din gruppstorlek till fyra. Det är perfekt om du alltid utesluter en kompis för att komma ner till en treman.

Men ändå, om du inte har fyra personer och inte vill ha ett slumpmässigt i ditt lag, kan du alltid ändra inställningarna för Squad Fill för att se till att det bara är dina vänner och ta dina chanser med en mindre trupp. Det är verkligen en nackdel, men det kan vara kul att se hur din taktik måste förändras under tvång.

12. Stack dina UAV: er

Även om det sena spelet kommer att se att många spelare gungar belastningar som gör dem osynliga för skannrarna, är UAV fortfarande ett enormt kraftfullt verktyg i Warzone, vilket hjälper dig att vara medveten om var fiendens trupper finns runt dig.

Dessutom kanske du inte har insett att de faktiskt kan stapla – om din grupp ringer in tre UAV samtidigt, kommer du att bli blåst bort av den detalj du får. Du får en avancerad titt på alla fiender på kartan och visar dig inte bara var de är utan också i vilken riktning de pekar i realtid. Det kommer inte att hålla länge, men om du har slutfört några kontrakt och har kontanter att bränna kan det ge dig en långvarig inblick i positioner och taktik.

13. Se upp för fläckar

Du kanske inte har insett det, men det finns två situationer i Warzone som skickar upp en signalflare till himlen för närliggande spelare att se. Den ena börjar fånga en Recon-avtalspunkt, som skickar upp en vit bloss, medan den andra köper tillbaka en truppkamrat, som skickar upp en röd bloss.

Håll utkik efter dessa signaler när du rör dig runt på kartan, och du kan få droppen på ett lag som campar en fångstpunkt eller väntar på att en olaglig truppkamrat ska återvända till striden.

14. Variera där du tappar

Det är frestande och lätt att hitta ett par fläckar på kartan där du älskar att släppa, antingen för att de i allmänhet är isolerade eller bytbelastade, men kämpar för att återvända till dem för ofta. Du kommer att förbättra dig snabbare och lära dig kartan mycket snabbare om du byter ut dina släpppoäng och ibland söker efter platser som du vet kommer att vara livligare. Det kommer också att förändra rytmen i din spelsession, vilket vi tycker är bra.

15. Akta dig för gasmasken

När du går in i slutmatchen för en match är en populär och kraftfull taktik att krama gasringens ytterkant när den stängs, plocka bort flyktande mål och hålla dig precis före den själv. Detta kräver i princip att du har en gasmask, så att du är mindre utsatt själv, men var medveten om att maskens on-off-animationer är enormt störande.

Första gången det händer dig kommer det att förstöra din dag, men din karaktär som drar av och på masken kan avbryta skjutningen och minska dig till värdelös höfteld i några sekunder vid viktiga ögonblick, så var noga med att planera för Det. Det är inte nödvändigtvis något du någonsin kommer att kunna kontrollera på ett tillförlitligt sätt, men om du lär dig att förvänta dig störningen kommer du åtminstone sluta bli så irriterad av det.

16. Se upp för händelser i matchen

Säsong 4 (vilket betyder den första säsongen 4, inte den nuvarande, suck) lanserades tillbaka på dagen för att stönna om filstorlekar över hela världen, och dess viktigaste initiala tillägg kommer i form av händelser i matchen. Dessa kan hända slumpmässigt under vilken match som helst, och det finns tre typer:

  • Jailbreak: Alla som har eliminerats respawns med airdrop – oavsett om de har förlorat i Gulag eller väntar på en kamp.
  • Brandförsäljning: Köpstationer får plötsligt stora rabatter på många saker, och att köpa tillbaka fallna truppkamrater blir gratis under 60 sekunders varaktighet.
  • Supply Chopper: Pansarhelikoptrar patrullerar kartan. Att förstöra dem kommer att släppa sällsynt byte, inklusive tre UAVS, två rustningslådor och ammunitionslådor, en gasmask, en granatkastare, plus lite pengar, som ett minimum.

Dessa händelser kan vara spelförändrande, så om de inträffar i en match, se till att justera din taktik därefter och se himlen!

17. Tappa inte hoppet

Det låter kanske lite banalt, men vi menar det verkligen. Oavsett om du aldrig har vunnit ett spel eller inte har haft det i flera veckor, fortsätt spela förnuftigt och fatta taktiska beslut så kommer vinsterna någon gång. Vi skulle veta – vi hade inte vunnit ett spel på en vecka eller två, men vår senaste vinst var fars. Vi dog tidigt, kom igenom Gulag utan någon motståndare efter en orolig två minuters väntan, föll nära den sista cirkeln utan pistol och gömde oss i fem minuter innan vi smög in, tog upp en enda SMG och avfyrade tre skott för att avsluta den sista spelare stående, som aldrig ens såg oss.

En död, mycket spänning och en enorm förmögenhet, och vi är tillbaka i win-town. Warzone är ett skicklighetsspel med mycket tur och lägesmedvetenhet, så var inte nedslagen om du är i dålig körning, i princip.

Leave a comment