Call of Duty Mobile säsong 4 pågår med förväntan över till säsong 5, för vilken retningen redan har börjat.

Du kommer ihåg att numreringen av säsonger återställdes med säsong 1, New Order, snarare än att ha säsong 14. Nästa säsong för 2021 kommer att vara säsong 5.

Här är allt du behöver veta om nästa säsong av Call of Duty Mobile .

När börjar CoD Mobile säsong 5?

Nästa säsong av Call of Duty Mobile börjar efter den 28 juni. Det är då den månatliga inloggningskalendern går ut och normalt börjar den nya säsongen några dagar efter det. Det finns ofta en speluppdatering innan den nya säsongen börjar lägga till lite nytt innehåll, men det exakta datumet är fortfarande att bekräfta – vi förväntar oss att det är 24 juni efter en ny retas från CoD Mobils Twitter-kanal.

Vad du kan förvänta dig av CoD Mobile säsong 5

Vi är bara halvvägs genom säsong 4 just nu, men vi har redan sett några retas om vad vi kan förvänta oss under säsong 5 och det ser ut som om det kan finnas ett sommartema för saker.

Nya kartor

Den första stora retningen vi har sett är badad i solnedgången. Det finns palmer och båtar i bakgrunden, vilket gör att det ser ut som någonstans du kan åka på semester, men det är tydligt att det är en brygga med de stora sjöfartkranarna.

Nästa teaser vi har sett är för Docks. Det här är helt klart MW19 Gunfight-kartan i hamnen i London, så den kommer under säsong 5 – men rykten föreslog att leverans också kan uppdateras.

Tidigare hade det bekräftats av utvecklarna att den klassiska Nuketown-kartan skulle återvända till spelet. Under vintermånaderna har Nuketown Ryssland ersatt den normala Nuketown-kartan – även om det inte finns någon bekräftelse på när denna omkoppling kommer att äga rum. När sommaren börjar kan den växeln komma under säsong 5.

En klosterkarta har dykt upp i den kinesiska betaversionen och det finns lite spel som vi kan se tack vare YouTube. Vissa element finns kvar i den kinesiska versionen och visas inte någon annanstans, men det är fortfarande en möjlighet.

Det här ser lite ut som den typ av spel du hittar på den nuvarande Tunisien-kartan, så vi tror att det skulle gå in som ett nytt multiplayer-alternativ för alla spellägen, även om det inte finns någon bekräftelse på att vi kommer att få det.

Nya vapen

Vi har nu sett ett par vapen retade för säsong 5 och det ser ut som om vi kan få ett nytt assualtgevär och ett nytt hagelgevär.

Det ser ut som om det kan vara 725, ett över-under-dubbelt tunnhagelgevär, något som för närvarande saknas i spelet.

Det andra vapnet verkar vara CR-56 AMAX baserat på den distinkta handskyddet.

Nya spellägen

Lite har sagts om vad man kan förvänta sig, men det finns några gamla rykten.

Activision har bekräftat att zombiekartan, Shi No Numa, återvänder till den kinesiska versionen av spelet – och att zombies kommer att återvända till Call of Duty Mobile ”senare på året”. Det var inte i säsong 3 men det kommer att komma någon gång i framtiden.

Om du kommer ihåg tappades zombie-elementet i mars 2020 – för ett år sedan – med Activision som vid den tiden sa att det inte uppfyllde förväntningarna. Samtidigt sa företaget att zombier kan återvända i framtiden – och nu vet vi att det finns på korten: det är i den kinesiska beta, med Kina får det först, verkar det.

Unika hjälmar och kroppsartiklar

Återigen, ett äldre rykte som fortfarande finns där ute. Det finns platser i laddningen av en ny beta där du potentiellt kan ändra vissa delar av din karaktärsskinn. Det finns massor av ryggsäckar, men de andra platserna har ofta inte använts. I den 6 maj gemenskapsuppdateringen nämndes att dessa skulle användas i nästa uppdatering, vilket tyder på att du kommer att kunna få unika hjälmar och kroppsartiklar för att anpassa dina karaktärer ytterligare, även om detta fortfarande är att bekräfta.

En påminnelse om vad som landade i säsong 4

Det har nu bekräftats vad som kommer till säsong 4 av Call of Duty Mobile, som heter Spurned and Burned. Det är ett Wild West-tema, och det finns lite koppling till det med introduktionen av ett nytt Winchester-actiongevär (alltid associerat med Vilda Västern), nya 1v1-dueller samt karaktärer från det gamla väst också, om det är din grej .

Den 20 maj såg vi uppdateringen för spelet, och det tog in 80-talets actionhjältar för att få folk igång och för lite kul mellan säsongerna.

80-talets actionhjältar

Det har varit mycket retande kring detta, introduktionen av 80-talets actionhjältar till Call of Duty – och inte bara mobil, utan även Warzone och kallt krig. Tillägget av Rambo var den första stora retningen och ganska uppenbar, men den andra retningen har varit för John McClane från Die Hard. Dessa anlände den 20 maj uppdateringen, med både Rambo och John McClane tillgängliga att köpa i butiken, samt ett spelläge där du kan bli de karaktärerna under en kort tid.

De är väldigt OP och det är lite kul, men vi misstänker att de flesta som vill ha dessa karaktärer kommer att betala för dem.

Nya kartor

Den nya bekräftade kartan är Dome. Detta är en flerspelarkarta som sågs i Modern Warfare 3, en liten karta baserad på en Nato-bas, kupolen är en gammal radarkupol.

Med Nakatomi Plaza-byggnaden som visas på en av teaserbilderna – liksom referensen till glas från Die Hard – spekuleras det att vi kunde se något baserat på Nakatomi Plaza under säsong 4, för att ge John McClane någonstans att visa upp sina färdigheter . Detta verkar inte vara med i spelet, men byggnaden ligger på Verdansk-kartan i Warzone.

Nya vapen

Det är två nya vapen som kommer under säsong 4, båda bekräftade. Det är ett nytt gevär och en ny LMG. Det finns också en uppdatering till Gunsmith, så du kommer att se några ganska stora förändringar där.

LMG är Holger 26, av vilken det också kommer att finnas en mytisk version. Holger 26 kommer senare i säsong 4.

Det nya geväret är MK2, ett skyttargevär, som ser ut som det kommer att bli mycket roligt. Den låses upp på nivå 21.

Inte strikt ett vapen, men det finns en ny Scorestreak, Hawk X3, som är en annan drone du kan använda för att flyga över din fiende och peppa dem med skott. Detta låses upp på nivå 14.

Det kommer också att finnas en hjärtslagssensor som du kan utrusta för att spåra din fiende och senare under säsongen kan du tjäna ett Sickle melee-vapen i en utvald händelse.

Nya spellägen

Det stora tillskottet i säsong 4 blir Clan Wars. Detta är utformat för att öka klansystemet i spelet och få fler människor att delta i klaner. Detta kommer att köras tillsammans med rankade matcher, med klaner som tävlar om att vinna priser och tjänar klanvaluta som kan spenderas i klanbutiken för specialartiklar.

Det finns också versioner av andra spellägen med tema Vilda västern, så Capture the Gold är i grunden Capture the Flag.

En påminnelse om vad som landade i Call of Duty säsong 3

Säsong 3 är nu live och här är allt som ingår.

Nya vapen

Det har bekräftats att PP19 Bizon kommer att ta sig till Call of Duty Mobile. Detta är en populär SMG i PUBG Mobile, så det är fantastiskt att se att den visas i mobilversionen av Call of Duty. Bizon är mest känd för sin höga eldhastighet och stora magasinkapacitet, så det är sannolikt en vinnare på små kartor i nära strid.

Det här är inte det enda nya vapnet vi förväntar oss. Det har bekräftats att det också kommer att finnas ett nytt sekundärt vapen i säsong 3 och att pistolen har avslöjats.

Det är Renetti, mest känd eftersom den kommer att skjuta tre-runda skurar med rätt fäste. Det är en 9 mm pistol och vi kan se att det kommer att vara populärt bland dem som vill ha en snabb eldhastighet från ett sekundärt vapen, även om vi misstänker att du måste utveckla detta vapen i Gunsmith för att få ut det bästa av det.

Ovanpå dessa nya vapen kommer det att finnas en Overclock Perk för att öka hastigheten på Operator Skill-laddningar.

Nya kartor

Bekräftad för säsong 3 är en ny karta som heter Coastal. Detta är en liten karta för multiplayer-spel och finns för närvarande i den kinesiska versionen av CODM. Det har utformats speciellt för Search & Destroy multiplayer-spel.

Det finns en blandning av platser inomhus och utomhus på denna karta så det borde vara jättekul.

Du kommer också att notera att det finns en voiceover på denna officiella ret. Detta tros vara Hidora Kais röst, med viss spekulation om att du kommer att kunna få Kai på det gratis Battle Pass.

Säsong 3 av Call of Duty Mobile kommer också att föra Oasis-kartan till mobilspelet. Det sågs först i Modern Warfare 3.

Detta är baserat på ett exklusivt hotell i Dubai.

Nya spellägen

På spellistan för säsong 3 finns Swords & Stones och Night Mode 2.0. I Swords & Stones har du melee-vapen och granater för att passa in i Samuari-temat.

Nattläget kommer att se tillbaka glasögon, även om det ser ut som att vridningen här kommer att vara begränsad laddning på dessa google.

En påminnelse om vad som lades till för Call of Duty Mobile säsong 2

Nya vapen

AS VAL lades till i spelet. AS VAL är ett ryskt gevär med en integrerad supressor, designad för smyg men med stor stoppkraft. Det introducerades först i Call of Duty: Modern Warfare. AS VAL är en gratis Battle Pass-belöning.

På toppen av AS VAL introducerade säsong 2 ytterligare ett skyttargevär – SP-R 208, som tidigare sett i Warzone. Detta är ett populärt vapen på grund av kraften och omlastningshastigheten, medan bultåtgärden är snabbare än de flesta andra bulthandlingsgevär i spelet. Det bör visa sig vara ett populärt val för kartor som Crossfire.

SP-R 208 är en evenemangsbelöning, så du måste slutföra alla utmaningar för att lägga till den i din rustning.

Ovanpå de nya vapnen finns det också en ny resultattavla – Napalm. Du kommer att kunna återuppleva dessa Vietnam-vibbar med luftstöd och regna eld på dina fiender.

Nya kartor

En ny karta lades till – Shoot House. Återigen är detta en Modern Warfare-karta, designad för MP-spel. Det är ett dödshus, så utformat för snabbare åtgärder.

Activision har publicerat en fullständig blogg på kartan, som beskriver layouten och några av de saker att tänka på. Det är en liten karta utformad för intensivt spel, men tillräckligt varierad för att ge många roliga alternativ.

Shoot House kommer att finnas tillgängligt för Team Death Match, Domination, Hard Point, Kill Confirmed och mer.

samling: shoothouse

Sändning från Modern Warfare har gått med i Call of Duty: Mobile.

Detta ersatte leveransen 1944-kartan, även om det bara kan vara under en begränsad tid.

Kartan är i huvudsak samma layout som kartan från 1944, men de öppna behållarna längst upp och längst ner var raka i Modern Warfare snarare än vinklade, vilket innebär att du kan skjuta rakt igenom.

Nya spellägen

Ovanpå de nya kartorna och vapnen finns det ett nytt spelläge – Gunfight Sniper. Detta kommer att innehålla sex spelare och sex omgångar som prickskyttar, men de listade kartorna är alla små – Cage, Shipment, Pine, King, etc.

Det finns också Tank Battle som en ny modell i Battle Royale. Vi har sett stridsvagnar i battle royale under en tid, men saker kommer att växla för mycket mer tankhandling.

Detta kommer att vara ett spel med rankat läge och du måste samla in komponenterna för att skapa en tank – chassi, motor, rustning, primära och sekundära vapen. Naturligtvis finns det också en hel samling antitankvapen! Det finns tre olika tankritningar.

En ny lastbil har också lagts till för Battle Royale.

En påminnelse om vad som lades till för Call of Duty Mobile säsong 1

Här är en snabb påminnelse om tilläggen för säsong 1:

 • Ny original MP-karta – Återkrav
 • Nya karaktärer – Karaktärer med ny ordning som avslöjas vid lanseringen av säsongen
 • Nytt Battle Royale-läge – Blitz (40-spelarläge)
 • Ny operatörsfärdighet – Gravity Vortex Gun
 • Ny BR-klass – Desperado
 • Två nya funktionella vapen – Assault Rifle – FR .556, Marksman Rifle – SKS
 • Nya MP-lägen – 3v3 Gunfight, 20-Player Attack of the Undead
 • Säsong 1: New Order Battle Pass – Nya karaktärer, vapen, föremål och mer
 • Marquee Event – Fight for Humanity
 • Nya säsongsmässiga utmaningar
 • Olika uppdateringar av gränssnittet, vapenbalans och speloptimeringar

Leave a comment