Designad för Xbox-skärmar visar det bästa av nästa generations Xbox-kraft

Att shoppa efter en ny skärm om du antingen är stolt ägare eller en blivande köpare av Xbox Series X eller Series S kan vara lite komplicerat.

Med funktioner som variabel uppdateringsfrekvens, 120Hz-stöd och mer endast tillgängligt på vissa modeller av skärm kan det vara en utmaning att veta vad man ska gå till. Microsoft har tydligt läst rummet på det, eftersom det lanserar ett nytt certifieringsschema som borde hjälpa lite.

Slutresultatet är en ny etikett på vissa skärmar – ”Gaming Features for Xbox”, vilket kommer att beteckna det faktum att de utnyttjar alla funktioner konsolerna kan erbjuda, till stor del genom HDMI 2.1-kompatibilitet.

Det är en del av programmet Designed for Xbox , som också märker de bästa styrenheterna, headseten och tillbehören som du kan hämta till din konsol, och vi skulle garantera hur bra att hålla fast på etiketten fungerar för enkel användning (om inte alltid värde) .

Den första produktrundan för att få etiketten inkluderar några bildskärmar från stora namn, några som är TV-apparater och andra som liknar en stationär skärm. De inkluderar Philips Momentum 559M1RYV 55 ”, ASUS Strix Xbox Edition Gaming Monitor XG43UQ 43” och Acer Xbox Edition Gaming Monitor XV282K KV 28 ”.

Allt fungerar felfritt med HDMI 2.1-funktionerna för att se till att du spelar med höga bildhastigheter och upplösningar, så de är ett bra ställe att börja om du letar efter en ny bildskärm. Mer kommer naturligtvis att läggas till i intervallet med tiden.

Leave a comment