Xbox verkar rulla ut en serie X-driven uppgradering till sin molnspelplattform

Microsoft verkar rulla ut Xbox Series X -serverblad för sin molnspelplattform, med vissa spelare som indikerar att vissa spel har fått en betydande prestationsförbättring.

Vid lanseringen drivs molnspeltjänsten av Xbox One S-konsoler i serverblad, även om Microsofts chef för molnspel, Kareem Choudhry, nyligen bekräftade önskan att byta till serie X-hårdvara. Det skiftet verkar nu vara på gång.

Inget officiellt tillkännagivande har gjorts av företaget ännu, även om användare på videospelforumet ResetEra har börjat en ständigt uppdaterande lista över spel som verkar ha fått boost.

I skrivande stund är antalet titlar runt 40-45-märket och inkluderar Rainbow Six Siege , Elder Scrolls Online , Dirt 5 och Gears 5 .

Enligt The Verge visar några av dessa xCloud- spel också uppgraderade grafikalternativ i inställningsmenyer som bara annars skulle vara tillgängliga via en serie X-konsol, samt laddas mycket snabbare än tidigare.

Eftersom Xbox Cloud Gaming på Windows 10-datorer och Apple-enheter via en webbläsare för närvarande fortfarande endast är tillgängligt som en inbjudan-beta, som lanserades tillbaka i april, är den här nya utvecklingen sannolikt en mjuk körning före en bredare lansering.

Som alltid är förhoppningen att molnspelsfunktionerna kommer att expandera bortom Android-mobila enheter snarare än senare – åtminstone för dem som har Game Pass Ultimate-prenumerationen – och även integreras i Xbox-konsolupplevelsen senare i år.

Leave a comment