Det finns få spelserier som är lika kända eller så långvariga som Final Fantasy – de höga RPG-spelen är helt älskade över hela världen, och serien har producerat flera av de bästa rollspel någonsin.

Inte överraskande är det därför en stor sak när nästa Final Fantasy-spel tillkännages, vilket Sony visste väl när det presenterades i slutet av 2020 som en del av en PS5-utställning. Vad behöver du dock veta om nästa stora inlägg i serien? Läs vidare för att ta reda på det.

Final Fantasy 16 trailer och släppdatum

Vad vi inte har omedelbara nyheter om, trots att trailern visar upp spelet ser ganska snyggt ut och har faktiskt spel i det, är när Final Fantasy 16 kommer att komma ut.

Efter att ha fått den ganska omfattande avslöjandet i slutet av 2020 förväntar vi oss dock fler nyheter ganska snart. Square Enix har bekräftat att vi kommer att höra mer information senare 2021, och vi vet också en anständig mängd om vem som ansvarar för spelet.

Det produceras av Naoki Yoshida och regisseras av Hiroshi Takai, som båda hade ett stort ord om återfödelsen och den förnyade framgången för Final Fantasy 14, onlinespelet som fortfarande blomstrar nu. Deras framgång ser ut att ha bokat dem det största jobbet möjligt – att styra fartyget i ett nytt huvudspel.

Så teamet ser bra ut, och vi måste bara vänta med att höra mer om ett eventuellt släppfönster. Vi känner oss hoppfulla, dock – spelet ser ut i bättre form än många har vid första avslöjandet.

Final Fantasy 16 plattformar

På plattformens front finns det lite mer tydlighet, eftersom vi vet att spelet kommer att vara en PlayStation-exklusiv, åtminstone under en period, och kommer att komma till PS5. Det finns en chans att det också kan fungera på PS4, även om vi inte skulle satsa vårt hus på det.

Vi förväntar oss att spelet sannolikt kommer till PC nära lanseringen också, men frågan om att det kommer till Xbox är lite svårare att gissa på. Att hoppa över Xbox helt skulle dock vara ett riktigt djärvt spel, så vi föreställer oss att det kommer att gå upp på Microsofts nästa generations konsoler efter lite tid, troligen ett år, har gått.

Tyvärr, eftersom det blir mer och mer standard för stora utgåvor, skulle vi inte få dina förhoppningar om en port till Nintendo Switch – spelet ser grafiskt intensivt ut, så det finns liten chans att det kommer att fungera på Nintendos mer kraftbegränsade hårdvara .

Final Fantasy 16 berättelse

Självklart är nyckeln till alla Final Fantasy-spel dess karaktärsförteckning och berättelsen de omsluts av. Vi kan plocka en hel del om vad som väntar på oss under det sextonde spelet från trailern och vilken information Square har släppt hittills.

Spelet spelas i Valisthea-landet, uppdelat i sex världar och domineras av bergiga moderkristaller, källan till magi i världen. Som du kan föreställa dig är dock inte allt bra – varje nation har en dominant i sig, en levande person som innehåller en dödlig makt som kallas Eikon. En del av dessa människor är som kungligheter, medan andra är närmare vapen i hur de behandlas.

Karaktärerna vi känner till hittills inkluderar Clive Rosfield, som ser mycket ut som vår centrala huvudperson i detta skede – han har svurit att skydda sin yngre bror, Joshua, som är en dominerande. Jill Warrick är under tiden en nära vän till båda. Denna trio har varit detaljerad, men vi vet inte mycket mer än det faktum att någon form av tragedi kommer att utlösa en hämndsträning ledd av Clive.

Final Fantasy 16-spel

Från vad vi kan berätta om spelet visade i tillkännagivande trailern, Final Fantasy 16 ser ut som den är inställd på att föra evolution, inte revolution, till seriens senaste spel. Precis som FF15 verkar det som om vi kommer att få strid i realtid för att hålla saker aktiva, men systemet ser lite mer reaktivt och snabbt ut.

Det ser också ut att ha en något mogenare ton – det finns blod på showen, människor! Utöver det skulle vi anta att vi får en övervärld att utforska som i tidigare poster, och många sidofrågor att slutföra om vi vill. Vi är hoppfulla att allt detta kan vara lite mer interaktivt än vad det var i FF15 också, med utforskning i det spelet lite stylat av beroende av vägar – med en mer hög fantasistil inställning den här gången ser vi framåt att springa lite mer på landsbygden.

Leave a comment