Nintendo tillkännagav sin senaste Switch-modell på ett mycket Nintendo-liknande sätt genom att helt enkelt släppa meddelandet utan för-amble eller varning – åtminstone vet vi att det kommer, nu! Switch (OLED-modell), eller Switch OLED som det redan heter, ser fantastiskt ut.

Det är inte den stora uppgraderingen som vissa människor hoppades på, med prestanda som är i nivå med äldre Switch-konsoler. Det ger dock en större och snyggare skärm till bordet. Ta reda på allt du behöver veta, inklusive hur du köper det, här.

Byt OLED-pris och släppdatum

Den senaste medlemmen i Switch-familjen kommer att finnas tillgänglig över hela världen den 8 oktober 2021 , även om förbeställningar redan finns några få platser.

På grund av uppgraderingarna till skärmen är konsolen något dyrare än standardbrytaren, till 349 $ eller 310 £. Det är inte den största prisbumpen, så vi skulle säga att om du inte har någon form av switch ännu skulle det definitivt vara värt att plocka upp den nya versionen.

Hur man köper Switch OLED

Här är nyckeln – hur kan du köpa konsolen?

ekorre_widget_5717898

Tja, i skrivande stund har förbeställningar öppnats hos några återförsäljare, inklusive Game i Storbritannien , där du faktiskt kan få din beställning.

I USA är saker lite mindre utvecklade – på Best Buy och GameStop kan du kolla konsolen på deras webbplatser, men förbeställningar har inte öppnats ännu.

I Australien är modellen äntligen live på EB Games till ett förbeställningspris på $ 539.

Byt OLED – vad är nytt?

  • 7-tums OLED-skärm med mindre ramar
  • LAN-port i docka
  • Intern lagring fördubblades till 64 GB

Naturligtvis kan du behöva uppdatera vad som faktiskt är nytt med Switch (OLED-modell) – även om ledtråden är något i namnet. Nintendo har en användbar jämförelse mellan Switch, Switch Lite och Switch OLED som du kan kolla in, men här är de viktigaste punkterna.

För det första har skärmen den största uppgraderingen, från en 6,2-tums LCD-skärm till en 7-tums OLED-panel. Det kommer att ge mycket mer levande färger och djupare svarta, och uppenbarligen lite mer utrymme att njuta av ditt spels visuella i.

En annan förändring kommer på dockan, där en ny LAN-port öppnar dig för mer stabila internetanslutningar om så önskas. Det inbyggda ljudsystemet på OLED-modellen har uppenbarligen också fått en liten uppgradering för att skapa tydligare ljudkvalitet.

Slutligen har mängden lagring fördubblats från 32 GB till 64 GB för att göra det mycket lättare att få några spel på din Switch utan att omedelbart behöva beställa ett microSD-kort för att få mer utrymme.

Allt detta kommer med den tunnaste, lilla ändringen av den totala storleken på konsolen, som har fått 0,1 tum längre, samtidigt som den håller samma höjd och tjocklek som den normala omkopplaren, vilket borde innebära att de flesta tillbehör och fodral passar den om de inte riktigt tätt på originalmodellen. Det är också cirka 20 g tyngre.

OLED-versionen har dock en annan förändring i form av ett bredare, robustare vändställ för att göra det lättare att spela Switch på ett bord.

Byt OLED – vad är detsamma?

  • Identiska upplösningsutgångar
  • Samma grafiska funktioner
  • Batteriets livslängd oförändrad

Om det inte låter som den största listan över förändringar blir du inte galen – mycket har varit detsamma på Switch OLED också.

Batteriets livslängd är identisk mellan fyra och en halv och nio timmar beroende på vilket spel du spelar.

Ännu viktigare är att systemets grafiska funktioner inte har förändrats alls, och det är också sant för dess utdataupplösningar. Du får fortfarande 720p i handhållet läge och 1080p i dockat läge på en TV. Det var ett långt antagande att någon ny Switch-modell skulle ha 4K-alternativ, men vi vet att det inte är sant nu.

Det betyder att alla samma spel fungerar på både den äldre Switch och OLED-modellen med samma prestanda – du kan bara se det lite bättre i handhållet läge på den nyare modellen, i själva verket.

Leave a comment