Valves långt ryktade Steam Deck är nu officiellt. Den Switch-liknande handhållna spelanordningen kommer att lanseras senare i år i USA och Storbritannien.

Här är vad du behöver veta.

Vad är Valve Steam Deck?

Har du någonsin önskat att du kunde spela fler av dina favorit-PC-spel på Switch? Tja, i juli 2021 avslöjade Valve Steam Deck, en handdator för spel.

Med Steam Deck kan du komma åt ditt befintliga Steam-bibliotek nästan omedelbart efter inloggning. Det kör en modifierad SteamOS, så att du kan ladda ner och spela spel som Doom Eternal. Det låter dig också installera och använda PC-programvara på den, inklusive en webbläsare, andra spelbutiker som Epic Games Store och videostreamingtjänster. Den ansluts till och med till en bildskärm och kringutrustning för spel som tangentbord och mus. Och på grund av dess molnbesparande funktion kan du sömlöst plocka upp spara filer mellan ditt Steam Deck och PC.

Vad har Valve Steam Deck?

Visa

Steam Deck har en 7-tums pekskärm på 1280 x 800 för 720p-spel.

Specifikationer

När det gäller kraft erbjuder Steam Deck 16 GB LPDDR5 RAM och en AMD APU som innehåller en fyrkärnig Zen 2-processor med åtta trådar och åtta beräkningsenheter med AMD RDNA 2-grafik. Det finns tre olika lagringsnivåer tillgängliga: 64 GB eMMC-lagring, 256 GB NVMe SSD-lagring och 512 GB NVME SSD-lagring med hög hastighet. Du kan också utöka lagringen via microSD.

Andra funktioner inkluderar inbyggda mikrofoner, ett gyroskop för rörelsekontroller och ett ”40 wattimmars batteri som ger flera timmars speltid för de flesta spel”.

Kontroller

Steam Deck har två thumbsticks och två Steam Controller-stil styrplattor under thumbstick. Den handhållna maskinens framsida har också ABXY-knappar och en D-pad. I likhet med Switch kommer Steam Deck med två axelutlösare på varje sida, och det finns fyra bakknappar (två på varje sida).

programvara

Steam Deck erbjuder tillgång till Steam-biblioteket och kör en version av Steam OS som är optimerad för mobilspel. Operativsystemet är faktiskt baserat på Linux. Faktum är att Steam Deck kan användas som en fullfjädrad Linux-dator av mer avancerade användare. Valve sa att du kommer att kunna ansluta en mus, tangentbord och bildskärm – plus att du kan installera PC-programvara på den, surfa på nätet och använda den för att komma åt andra spelbutiker. Den har molnbesparingar för synkronisering av filer mellan enheter, och den har en avstängnings- / återupptagningsfunktion för att tvinga enheten till viloläge.

Andra funktioner inkluderar chatt, aviseringar och möjligheten att strömma spel till Steam Deck direkt från din dator via Valves fjärrspelningsfunktion.

Tillbehör

Valve planerar att sälja en docka som du kan använda för att stötta upp ett Steam Deck för att ansluta det till externa skärmar eller TV-apparater. Det krävs dock inte. Valve sa att Steam Deck kan anslutas till din TV, bildskärm eller ”till och med din gamla CRT om du har rätt kablar.” Stem Deck levereras med USB-C-portar som innehåller HDMI-, Ethernet- och USB-data samt Bluetooth.

samling: Valve Steam Deck: Släppdatum, pris, funktioner och hur man reserverar ett galleri 2

Hur mycket kostar Valve Steam Deck?

  • 64 GB eMMC-lagring för 399 $
  • 256 GB NVMe SSD-lagring för 529 USD
  • 512 GB NVME SSD-lagring med hög hastighet för 649 USD

Det finns olika Steam Deck-modeller till en pris av 399 $, 529 $ och 649 $ i USA. Brittiska priser är ännu inte kända.

Modellerna och deras priser skala upp baserat på önskad lagrings- och bearbetningshastighet.

När startar Valve Steam Deck?

Steam Deck börjar levereras i december 2021.

samling: Valve Steam Deck: Släppdatum, pris, funktioner och hur man reserverar ett galleri 1

Hur man reserverar Valve Steam Deck

Bokningar öppnar fredagen den 16 juli 2021 kl. 13 ET, initialt, för användare som köper på Steam före juni 2021. Alla tre modellerna kommer att finnas tillgängliga.

Det finns en återbetalningsbar $ 5 bokningsavgift och en gräns på en reservation per person. Tänk på att detta inte är en förbeställning. det sätter dig helt enkelt i en kö för att förbeställa enheten. Valve sa att förbeställningsinbjudningar borde gå ut före december. Om du missar möjligheten att förbeställa av någon anledning återbetalas din bokningsavgift till din Steam Wallet.

Var kommer Valve Steam Deck vara tillgängligt?

I december 2021 kommer de första enheterna av Steam Deck att lanseras i USA, Kanada, EU och Storbritannien, med andra områden 2022.

Leave a comment