En av de framgångsrika framgångarna med Xbox 360 och PlayStation 3-spelens era, Dead Space-franchisen, är tillbaka – en ny version av det första spelet är på väg.

Spelet presenterades på EA Play Live i juli 2021, och vi vet redan några viktiga fakta om det, så läs vidare för att ta reda på allt du behöver veta.

Dead Space trailer och släppdatum

Trailern ovan är den som EA och utvecklaren Motive visade upp under EA Play Live, och medan det är lätt på detaljer kan du säga att det ger en ganska bra känsla för hur det färdiga spelet kommer att kännas ut – det är läskigt!

Det slutar dock inte med ett släppfönster alls, så vi är fortfarande inte klokare om när spelet faktiskt kommer ut. Vi kan föreställa oss att slutet av 2022 skulle vara det tidigaste du kan förvänta dig det, men var inte förvånad om det tar lite längre tid än så, till och med.

Dead Space-plattformar

Medan vi inte har något släppdatum, handlar en mycket intressant detalj om detaljerna i den trailern om plattformarna Dead Space kommer till.

Det här är en nästa upplevelse, människor! Det är planerat för PlayStation 5, Xbox Series X och S och PC – det är det. Om du fortfarande är på PS4 eller Xbox One har du tur, men det finns fortfarande gott om tid att uppgradera innan den kommer ut.

Dead Space berättelse

Medan det nya Dead Space byggs om från grunden ur ett tekniskt perspektiv, kan vi anta att berättelsen om spelet kommer att förbli mycket lik originalet.

Det betyder att vi återigen kommer att ta rollen som Isaac Clarke, en ingenjör från 1900-talet som skickades för att fixa det strandsatta rymdskeppet Ishimura. Vid ankomsten blir det snabbt klart att det är mycket fel på fartyget, med hemska nekromorfer som tar kontroll över det och strövar i dess korridorer och vikar.

Vi kommer inte att skämma bort mer om folk inte har spelat originalspelet, men det räcker med att säga att det blir ganska mörkt eftersom Isaac måste använda sina gruvverktyg för att försvara sig från olika hemska öden.

Dead Space-spel

Spel är där saker och ting blir väldigt intressanta för denna remake. Vi vet att EA Motive bygger spelet från grunden – det är en total remake, inte en remaster eller port, så de börjar från grunden.

Det betyder att även om huvudelementen i Dead Races spel förmodligen kommer att förbli lika, finns det utrymme för massor av förändringar. Spelet kommer att göras helt om i Frostbite-motorn som de flesta av EA: s stora titlar nu är.

I en stor intervju med IGN klargjorde utvecklarna en del av hur nästa generation bara kommer att påverka spelet också. För det första kommer 3D-ljud att göra sitt ljud ännu mer upprörande och skrämmande, med exakta ekon och kladdrar som håller spelarna obesvarade.

Spelet kommer också att använda de nyare konsolernas supersnabba SSD-enheter för att säkerställa att det inte finns några laddningsskärmar överallt i Dead Space, så att du kan spela hela saken utan avbrott om du har uthållighet.

De berörde också kort kärnstriden i spelet, som ser spelare noggrant krossa Necromorphsna som svävar efter dem med skärare och lasrar. Det låter som om det här kommer att upprepas något, för att göra det snyggare och ännu mer modulärt, så det kanske inte är så enkelt en uppgift som i originalet.

Vi kan också få helt nya sekvenser, med nollgravitationselementen som gjorde Dead Space 2 så speciellt och potentiellt får mer av en luftning i denna remake också. I själva verket finns det tydligen många små bitar av klippt innehåll från det ursprungliga spelet som nu kan vara möjligt på grund av kraftfullare hårdvara.

Ur rå teknisk synvinkel kommer spelet naturligtvis helt enkelt att se långt ut, mycket mer imponerande än originalet gjorde, med belysning och volymetriska effekter som aldrig skulle ha varit möjliga när det först släpptes.

Leave a comment