PlayStation 5 har varit ute ett tag nu, och den har äntligen fått en av funktionerna som avslöjades innan den kom ut – möjligheten att ta en extra intern M2 SSD för snabbare lagring.

Med cirka 825 GB SSD -utrymme ur lådan, och bara cirka 667 GB av det som faktiskt är tillgängligt för spelare på grund av att operativsystemet tar plats, är det mer plats att få mer plats. Det är inte den enklaste processen men vi är här för att gå igenom hur du gör det.

Så här installerar du en intern SSD för din PS5

1. Välj en kompatibel SSD

Först och främst bör du veta att endast ett fåtal utvalda SSD -enheter faktiskt kommer att fungera med PS5 internt – de måste vara en M2 -enhet, och ännu mer avgörande måste de passa in i platsen de är tilldelade till, med en kylfläns bifogad.

För tillfället finns det två topprekommendationer att gå med. Först är det SN850 från WD_Black. Detta är en blixtsnabb enhet som skjuter förbi alla Sonys krav på hastighetsfronten, och lyckligtvis också har en tillräckligt liten kylfläns för att den ska passa.

ekorre_widget_5801748

För det andra kan du också gå med Seagate FireCuda 530, som på samma sätt är mer än snabb nog att fungera med Sonys krav, och som också har en mindre kylfläns – antingen är ett bra val, även om Sony har klargjort att även de snabbaste enheterna kanske inte fungerar precis som PS5: s egen standard SSD.

2. Se till att du har rätt systemprogramvara

För närvarande är SSD -expansion endast tillgänglig för användare som är registrerade i Sonys betatestningssystem. Om du kör den senaste betaversionen går det bra, men om inte fungerar det inte för dig ännu.

Om du använder betaversionen kommer du dock att kunna fortsätta när du har kontrollerat att du har den senaste versionen av operativsystemet möjligt.

3. Stäng av din PS5 och koppla ur den

Därefter vill du stänga av din PS5 helt genom att hålla strömbrytaren intryckt i tre sekunder. Låt den svalna i några minuter och dra sedan ur kontakten helt. Detta gör att du är redo att installera din SSD.

4. Öppna PS5 -locket

Du vill att PS5 ska ligga på en mjuk yta med skivdrivsidan uppåt (så upp och ner jämfört med hur den normalt vilar). Sedan kan du med lite kraft dra ut det vita locket från PS5 genom att ta tag i det i det övre hörnet och lyfta upp det medan du skjuter det mot basen.

Det är lite töntigt så utöva inte för mycket kraft – om du drar det lite utåt och skjuter ner det mot basskruvhålet på PS5 borde du kunna klicka av det. Detta visar dig platsen för SSD, även om den kommer att täckas av en metallplatta, som du kan se nedan.

5. Ta bort kortplatsens lock och klicka i din SSD

Du kan enkelt skruva loss det här locket med en skruvmejsel med tvärhuvud, så att du kan se facket för SSD.

Då är det en ganska enkel fråga att klicka på SSD: n på plats och säkra den med skruven och distansen som du hittar inom (de är i slutet av facket markerat med 110). Storleken på din SSD avgör var skruven och distansen håller fast den, och det borde vara ganska uppenbart när du klickar in SSD: n i dess fack.

Du vill att distansen under SSD: n och skruven ska gå igenom det halvcirkelformade huset på SSD: s ände för att säkra den på plats.

6. Stäng din PS5 -säkerhetskopia och formatera din enhet

Härifrån handlar det om att gå bakåt. När din SSD är säker kan du skruva tillbaka locket till dess kortplats på plats. Sedan kan du fästa den vita plastsidan på PS5 igen, skjuta den på plats tills den klickar ordentligt och sedan koppla tillbaka allt till din TV.

Om du har gjort allt rätt ska PS5 starta dig till en formateringsskärm för att ställa in din enhet. När processen är klar kommer du att kunna njuta av ditt utökade lagringsutrymme och glömma bort dagarna med att radera spel hela tiden.

Om något av dessa steg är oklart kan du under tiden kolla in Sonys extremt detaljerade informationssida här , som också innehåller riktigt detaljerade uppdelningar av exakt vilken typ av SSD du vill köpa, om våra två rekommendationer inte är till din smakar.

Leave a comment