Call of Duty: Warzone har förändrat spelet helt och hållet, med spelare som har haft veckor att vänja sig vid den nya tidslinjen och versionen av Verdansk -kartan 1984.

Nu närmar sig dock säsong 4 sitt slut, med säsong 5 precis runt hörnet. Här är allt vi vet om nästa säsong av Warzone.

När börjar Warzone säsong 5?

Först och främst den viktigaste tidpunkten – vi vet när säsong 5 kommer att dyka upp, tack vare samma gamla räknare som har tickat ner bredvid våra stridspass. Säsong 4 -passet löper ut den 9 augusti 2021, men vi får ett litet gap innan nästa säsong faktiskt börjar.

Säsong 5 börjar den 12 augusti 2021.

Vad kommer under säsong 5?

Vi vet nu mycket om vad som kommer som en del av säsong 5. Call of Duty -marknadsföringsmaskinen har börjat snurra upp, med Treyarch som publicerar nedanstående klipp för att få saker att komma igång:

Det gör det klart att den övergripande historien som har spelats ut kommer att fortsätta, med de mystiska röda dörrarna som bara blir mer kraftfulla. Förhoppningsvis kan vi till och med ta reda på hur de rödiga sakerna fungerar. Det har snabbt följts upp med en historietrailer för säsongen.

Släpvagnen visar den nya huvudoperatören som kommer att läggas till, kallad Kitsune, tillsammans med akimbo Tec-9-pistolerna som hon tänder, vilket bekräftar minst ett nytt vapen som kommer med den nya säsongen. Vi kan få resten av grafiken nedan, som innehåller några ändringar, tillsammans med det stora Call of Duty -blogginlägget som förklarar ännu mer.

Nya vapen

Vi får ett par nya vapen, bortsett från maskinpistolen Tec-9, inklusive EM2-geväret och marskalkpistolen (plus alternativet Cane Melee). Dessa kommer att låsas upp i stridspasset när det kommer ut, även om vi också förväntar oss att se några ritningar i butikens tidiga dörrar.

Nya förmåner

Den större nyheten är tillägget av två nya Warzone-specifika förmåner. Den första, Tempered, kommer att göra dig snabbare att pansra upp genom att varje platta rymmer 75 rustningspunkter, så att din max är två istället för en. Det kan vara stort för snabbare återställning under en kamp. Det är dock i samma plats som Ghost och High Alert, så vi kan tänka oss att det kommer att bli en nisch.

Den andra är Combat Scout, som kommer att leva ping och lyfta fram alla fiender du gör skada för ditt lag – det här kan vara bra för att spela med slumpmässiga lagkamrater, eftersom kommunikation kan vara en utmaning, medan mer erfarna trupper kan se det som en lite överflödig.

Kartuppdatering och nya gulag

Kartuppdateringen för den här säsongen ser minimal ut, med nya mobila sändningsstationer prickade runt Verdansk som skickar ut koder som Kitsune sätter live i filmtrailern, men vi får åtminstone en ny gulag, baserad på flerspelarkartan Rush.

Säsongsevenemang

Vi vet också att det finns en annan Call of Duty runt hörnet, en som vi fortfarande inte har hört något om, så den starka misstanken är att säsong 5 kommer att innehålla någon form av in-game-evenemang för att tillkännage spelet, sannolikt med titeln Vanguard. Vi vet att det finns en händelse som heter The Numbers planerad, även om vi inte kan vara säkra på att de är samma sak. Det betyder förhoppningsvis att vi väntar på en annan riktig live -händelse någon gång, som den vi fick för Black Ops -avslöjandet.

Med tanke på att Vanguard sannolikt kommer att ta en ny karta till bordet helt, kan det till och med innebära att vi får någon form av händelse för att säga ett sista farväl till Verdansk (även om dess faktiska förstörelse redan skedde längre fram i tidslinjen).

Vad var nytt i Warzone Season 4 Reloaded?

Säsong 4 Reloaded var inte en stor uppdatering på innehållssidan – det fanns ett nytt vapen, OTs 9 SMG och ett Mace -alternativ för närstridsfans, plus en ny operatör, Weaver.

Vi vet också att de röda dörrarna som läggs till i säsong 4 kan bli mer komplicerade, men inte exakt hur. En sak de kommer att få är den sällsynta chansen att tillhandahålla en ny killstreak, vaktpistolen, som skannar och skjuter fiender i en minut när du sätter in den.

Det kan skaka metan lite, och vi får hoppas att det är balanserat och verkligen knappt. Utöver det kommer det verkliga köttet i den här uppdateringen för ivriga spelare i form av omfattande balansförändringar till ett stort antal vapen i spelet.

Du kan se hela utbudet av buffs och nerfs i de omfattande patch-anteckningarna, men i korthet ser det ut som att Raven Software gör sitt löfte om att förlänga tiden att döda i Warzone från sina tidigare brutala nivåer.

Det finns stora förändringar av skademultiplikatorer på massor av överfallsgevär och SMG i synnerhet, och det blir intressant att se vad det gör för metan under de kommande veckorna.

Vad lade säsong 4 till?

När vi ser tillbaka på säsong 4: s huvudsakliga lansering, detaljerade Raven Software fullständigt de viktigaste förändringarna som kom som en del av uppdateringen, och det fanns absolut massor av poäng att kolla in.

Den största visuella förändringen var ankomsten av en mängd kraschade satelliter på olika platser runt Verdansk -kartan, vilket gav några intressanta omslag och stridsmöjligheter. Dessutom fanns det ett nytt fordon för första gången sedan lanseringen – en motorcykel som är perfekt för en enda åkare med en passagerare.

Det fanns också en ny gulag -karta, som var välkommen – den är baserad på den centrala delen av flerspelarkarta kapad, så kommer att vara bekant för vissa i layouten. Slutligen började Black Ops -seriens signaturröda dörrar dyka upp runt Verdansk och zappade spelarna till givande byte.

Vi fick också nya operatörer, som vanligt: Jackal och Salah. De tog med sig nya vapen också, i form av C58 -geväret, MG 82 LMG och en smygande spikpistol. Det fanns också en säsongsbetonad händelse som heter Groundfall som gav några utmaningar och kosmetiska belöningar för en vecka eller två.

Stora nyheter fanns också på den tekniska fronten för PS5 -spelare – spelet har äntligen lagt till stöd för 120Hz -skärmar för förbättrade framerates, som Series X. Vi hade varit av intrycket att detta inte skulle komma förrän en fullständig inbyggd PS5 -version så småningom är släppt, men Raven verkar ha knäckt koden på något sätt.

De största förändringarna på vissa sätt kan dock vara de som beskrivs i Ravens superomfattande patch-anteckningar , som inkluderade massor av detaljer. Det har skett stora förändringar i hur fatfästen fungerar på kalla krigspistoler, vilket gör dem mer livskraftiga än någonsin, liksom stora balansförändringar i enskilda vapen (och ännu en nerf för den älskade AMAX!).

Kanske mest intressant av allt, det ser ut som att vi äntligen har fått en stor anpassning till den mycket hatade Roze-huden, Rook-dess helt svarta fördel verkar ha rakats bort av ett nytt gråare färgschema. Här hoppas att människor inte bara migrerar till en ny svettig hud om den här förändringen verkligen fungerar!

Vad kom under uppdateringen av säsong tre i mitten av säsongen?

Ser man längre tillbaka kan Warzons säsong 3-uppdatering ha varit stor, men det har fortfarande lämnat mycket att fixa och uppdatera, så Raven Software väntade inte för länge med att få en omfattande mittsäsongsuppdatering.

Patchen gav lite nytt innehåll, inklusive att låsa upp den nya AMP63 SMG, som spelarna hade sett fram emot att utrusta och jämna ut.

Vi fick också några stora tweaks till ett antal vapen, inklusive initialbalanspass för det populära AMAX -geväret, FARA, Sweetsweeper -hagelgeväret och Bullfrog SMG, som alla ibland hade känts lite övermäktiga.

Fler har kommit, i form av förändringar av hur suppressorer arbetar med kalla krigets vapen, och några tweaks för att få kalla krigets prickskyttar att känna sig mer livskraftiga jämfört med sina moderna krigföring. Dessutom, och det här är mycket välkommet, det har skett en kraftig minskning av gödningshastigheten för Stopping Power -rundor.

Mest påtagligt, men Reloaded -uppdateringen gav en ny innehållsfall med fokus på ett par 80 -tals actionikoner – Rambo och Die Hards John McClane. Nedanstående trailer ger en bra känsla av galenskapen som började innan evenemanget slutade.

Det fanns en belastning att sjunka ner i, inklusive ankomsten av Die Hards Nakatomi Plaza i Downtown med en mängd nya mindre mål att slutföra i och runt det. Det är det högsta tornet någonsin i Warzone, så snipning är fortfarande enormt kul från toppen.

Det finns många andra intressanta platser, inklusive överlevnadsläger i hyllning till Rambo, där du kan samla hundmärken som en del av en annan ny uppdragstyp. Utöver det kom nya vapen och en händelse i spelet för att få allt att kännas lättare att följa.

Du hittar alla detaljer på Call of Duty -bloggen , tillsammans med Ravens mer detaljerade mekaniska patch -anteckningar.

Vad var nytt i COD Warzone säsong 3?

När jag ser tillbaka på när säsong 3 startade, innebar det många ändringar i formeln som har gjort Warzone så populär, med många olika element att tänka på.

Nya Verdansk 1980 -talskarta

Warzone-spelare har väntat i evigheter för att kunna utforska en ny karta i full storlek för spelet, med den mindre Resurgence Island-kartan som inte är tillräckligt stor för att verkligen räknas för mycket. Länge var det vanliga antagandet att vi skulle få en karta i Uralbergen och få in en massa flerspelarplatser som var inställda på den platsen.

De senaste läckorna har emellertid indikerat att den här kartan skrinlagdes för ett tag sedan, till förmån för den nya versionen av Verdansk som ersatte den aktuella kartan i början av säsong 3. Denna, som vi nu vet, utspelar sig på 1980 -talet och knyter ihop spelet i tidslinjen som används av Call of Duty Black Ops: Cold War.

Kartens layout är i stort sett densamma, men viktiga landmärken är märkbart olika, med ett mindre bebyggt centrum, en stadion är mer en byggplats och ingen damm alls – istället finns det en hög bro att navigera nu istället, tillsammans med en Summit installation. Det finns mycket mer att utforska också, så det kommer att ta ett tag innan alla vänjer sig vid varje förändring.

Nya operatörer och vapen

En grundpelare i Warzones slagpasssystem är införandet av minst en ny operatör som fungerar som fronten för säsongen. Tidigare pass har introducerat Naga, Captain Price och Ghost, bland många andra.

Vi ser redan många spelare springa runt och ta på sig de nya skalen som släpptes i stridspasset, i synnerhet Wraith, som har varit starkt med i reklammaterialet.

På samma sätt, efter den enorma nedgången av nya vapen när kalla kriget integrerades med Warzone i slutet av 2020, sipprar det nya vapnet tillbaka till en mer rimlig och hanterbar takt (trots allt känns många av kalla krigets vapen fortfarande inte helt balanserade till och med månader).

Stridspass och nya säsonger har vanligtvis introducerat två nya vapen, och de ingår också i allmänhet som gratis nivåer för att säkerställa att alla har samma chans att låsa upp dem utan att behöva gaffla ut några COD -poäng. Den nya säsongen gav dock ännu mer, inklusive PPSH -41 SMG, schweizisk K31 -prickskytt, Ballistic Knife -närstrid, CARV.2 -gevär och AMP63 SMG också – en stötfångare av ny hårdvara att använda.

Leave a comment