Dying Light var ett friskt andetag i zombiespelgenrens sönderfallande lungor och förde livfulla parkour och komplexa närstrid mot bordet i en stram öppen värld. Det lockade alltså en liten legion av dedikerade fans nästan omedelbart efter att den släpptes.

Nu är en fortsättning på gång, med ett släppdatum satt till juletid. Här är allt du behöver veta om det.

Dying Light 2: Stay Human släppdatum

Dying Light 2: Stay Human visades först av polska studion Techland på E3 2018. Sedan igen på E3 2019, med en utökad 24-minuters gameplay-demo som gick in på mer djup. Flera utvecklingsfrågor och den pågående pandemin innebar dock att spelets framsteg var långsammare än vanligt.

Ändå är det nu 2021 och Dying Light 2 har ett släppdatum. En vanlig serie onlineuppdateringshändelser – kallade Dying 2 Know – har också visat oss mycket mer om spelet.

Den kommer ut i butikerna den 7 december 2021, med förbeställningar tillgängliga nu.

ekorre_widget_4944298

Dying Light 2 -plattformar

Dying Light 2 kommer att finnas tillgängligt på de nuvarande generationerna, PS5 och Xbox Series X/S, plus senaste generationen, Xbox One och PS4.

Det kommer också att släppas för PC, där du kan förvänta dig att det ser helt blödande ut. Vi har också nyligen fått bekräftelse på att både PC och Xbox Series X kommer spelet att stödja 120FPS, så om du har en 120Hz -skärm kan du få en smidig åtgärd vid lägre upplösningar. Tyvärr låter det inte som om läget kommer att göra det till PS5.

Dying Light 2 berättelse

Dying Light 2 kommer att följa några av mallarna från det första spelet när det gäller hur dess historia är uppbyggd. Men spelarna kommer att ta rollen som en ny karaktär den här gången – Aiden Caldwell. Det första spelets hjälte stannade i staden Harran för att hålla saker stabila.

Det är också satt 15 år längre ner i linjen, med mänskligheten in i en ny mörk tid, berövad så mycket av den teknik som den hade tagit för givet.

Det nya spelet kommer att sättas någonstans som heter helt enkelt The City, så vitt vi vet nu. Det finns en mer europeisk syn på saker, med stora boulevarder och monument präglade runt platsen. Återigen måste spelarna träffa avtal med lokala fixare och överlevande för att öka sina resurser och hjälpa området, även om saker och ting kan vara lite mer komplicerade den här gången.

Vi har sett flera uppdragsspel där spelarens val kommer att ha en direkt inverkan på omvärlden över tid, överlämna makt och resurser till vissa fraktioner och därför låta dem ta överhanden i stadsdelar. Det ser en intressant dynamik ut som säkert kommer att spela en roll i Dying Light 2: s övergripande historia.

Techland har sagt att spelkartan är fyra gånger storleken på Dying Light, med sju regioner att utforska, så det låter som att det finns mycket mark att täcka och undersöka när Caldwell letar efter ett mystiskt objekt som tydligen kan förändra historiens gång.

Dying Light 2 -spel

I gameplay termer, under tiden, vad vi har sett av Dying Light 2 har gjort det ser ut som en tydlig uppgradering av sin föregångare. Devs har redan sagt att antalet parkour -drag som är tillgängliga för spelare har ungefär fördubblats.

Det betyder att det finns fler sätt att valva, hoppa, glida och svänga runt i staden, oavsett om det är att använda hustaken som dina rutter, svänga från hängande kablar eller använda noggrant placerade banderoller för att bryta dina fall.

Plus, naturligtvis expanderar närstridssystemet också. Det finns tydligen 50 nya kombinationer att använda för vapen, tillsammans med en hel rad ny hårdvara att experimentera med, från tomahawks till gatuskyltar. Det ser lika krispigt och kraftfullt ut som någonsin, medan smyg också är en viktig del av din arsenal.

Leave a comment