Det finns vissa matcher du kan lita på i spelkalendern, utgåvor som kommer runt som ett urverk och en vanlig Call of Duty -utgåva är absolut en av de mest förutsägbara. Det är en serie som har lagt ut ungefär ett spel per år för absoluta aeons nu, och med Black Ops Cold War fast där ute nu är det dags att börja se fram emot vad som är nästa.

Rykten och detaljer börjar cirkulera kring vad vi kan förvänta oss från Call of Duty 2021, så vi har samlat all information du behöver här. Läs vidare för att ta reda på allt du behöver veta.

COD Vanguard släppdatum

Som redan diskuterats tenderar Call of Duty -spel inte att arbeta med särskilt flexibla släpptider – du kan i allmänhet förvänta dig att en kommer ut under hösten varje år, och det ser ut som att 2021 inte borde vara annorlunda på den fronten.

Activision har äntligen bekräftat att nästa spelets huvudsakliga utvecklare är Sledgehammer Games , som tidigare skapade Call of Duty: Advanced Warfare och andra världskriget, båda relativt stabilt mottagna poster i serien. Faktum är att det verkar som om Sledgehammer egentligen inriktade sig på 2020 för sitt spel, men att det gled till 2021 och Treyarch gick in för att avsluta Black Ops Cold War istället.

Därför är det mycket meningsfullt att Sledgehammer -spelet ska poleras av i år, som Activision har indikerat att det kommer att vara. Utvecklingssituationen för Call of Duty är lite av en labyrint nuförtiden, med minst fyra stora studior alla anslutna till franchisen – Infinity Ward, Treyarch, Sledgehammer Games och Raven Software, alla under Activisions ägandeparaply, så det kan också vara så det pågår en hel del samarbete.

Nu börjar saker och ting öka ännu mer, och flera läckare har hävdat att spelet kommer att presenteras genom ett evenemang i spelet i Call of Duty: Warzone den 19 augusti 2021 – vilket borde vara lite roligt, med Black Ops avslöjar förra året.

COD Vanguard -plattformar

När det gäller plattformar kan Black Ops Cold War återigen vara en fast vägledning för vad du kan förvänta dig från 2021: s Call of Duty – det kommer i princip att vara en hel del plattformar. Nästa generations konsoler närmar sig sitt första jubileum när spelet släpps, så du kan förvänta dig att de ska flagga för mer grafiskt intensivt och smidigt spel.

Activision sa lika mycket i ett nyligen intjäningsanrop och bekräftade att spelet ”byggs för nästa generation”, i alla spellägen, vilket borde betyda för bättre bilder.

Det kommer dock fortfarande att finnas tiotals miljoner spelare på PS4 eller Xbox One, så spelet kommer absolut också att komma ut på dessa plattformar, och det har därefter bekräftats att spelet kommer att vara plattformsoberoende och tvärgenerationellt , precis som kalla kriget erbjuder.

Om ett extra år i ugnen kan se nästa COD driva dess grafik längre än kalla kriget återstår förstås, men vi hoppas på 4K -action och strålspårning för att se till att allt ser bäst ut.

COD 2021 -spel

Det är här saker kan vara lite svårare att förutse än du kanske tror – även om det finns några saker vi kan vara säkra på när det gäller ett COD -spel, finns det fortfarande några verkliga variabler.

Vad vi kan lita på är att det kommer att vara en förstapersonsskytt med snabb tid att döda och ryckande spel och att det kommer med en relativt kort men bombastisk kampanj, tillsammans med en tjock flerspelarkomponent. Den multiplayer kommer att ha olika laglägen över olika objektivstilar och använda både nya kartor och så småningom ett urval av remasterade klassiker.

Ovanstående gäller i stort sett varje COD -spel, men när du tittar på Sledgehammers tidigare spel kan du se lite variation – särskilt när det gäller spelarrörelse. Advanced Warfare innehöll möjligen den mest djupgående och radikala rörelsen i något COD-spel hittills, med dubbla hopp, förstärkning och mer som möjliggör verkligt vertikal taktik.

Det har sedan rullats tillbaka när spelarna delades med var det tog serien, men det är fullt möjligt att vi kommer att se en annan sådan avvikelse från normen. På samma sätt skulle WWII-rutten få oss att få ytterligare en COD med begränsad rörelse som är mer beroende av mål än transversal.

Vi kommer att kunna få en mer uppfattning om vad vi kan förvänta oss spelmässigt när mer information rinner ut före spelets släpp.

En annan öppen fråga är hur det nya spelet kommer att integreras med Call of Duty: Warzone, som har krossat förväntningarna på att få nästan 100 miljoner spelare redan. Integrationen med kalla kriget i december 2020 var mer än lite klumpig och buggig, men nya rapporter tyder på att det kommer att bli smidigare för Vanguard, inklusive en dag-och-datum-lansering av en ny karta för det enorma Battle Royale-spelet .

COD Vanguard berättelse och titel

På historiefronten är det vi sa om spelarrörelse lärorikt – Sledgehammer har hittills skapat två COD: er som fungerar som stöd för andra, och de skiljer sig drastiskt från varandra: Advanced Warfare och andra världskriget. De säkra pengarna har länge funnits på att en av dessa franchiser fick en uppföljare.

Den senaste indikationen på denna front är att serien kommer att återgå till mer vintage -gameplay – ModernWarzone rapporterade att dess källor indikerar att spelet kommer att kallas Call of Duty WWII: Vanguard och att titeln har bekräftats av flera andra reportrar på senare tid. Oavsett om det blir den slutliga titeln, låter det säkert som andra världskriget är den mest troliga inställningen för dem som finns på bordet. Bilder som har börjat läcka nyligen bekräftar detta nästan helt och delas i stor utsträckning på sociala medier.

Alpha -versioner av spelet har också dykt upp på både Battle.net och PlayStation Network -servrar, vilket avslöjar ett annat kodnamn, Slipstream. Detta är något som har uppmärksammats för COD-spel före utgivningen tidigare, så det är ett gott tecken på att spelet är nästan klart, men Slipstream kommer att vara inget annat än en tillfällig titel, så vitt vi vet.

Spelet kommer tydligen att ha både multiplayer- och singleplayer -element, och kommer också att föra zombies till bordet trots att det inte är ett Treyarch -spel, vilket är en ganska intressant utveckling.

Utöver allt detta bekräftade ett nyligen kallat Activision -samtal att Call of Duty kommer att återvända till en ”inställning som spelare vet och älskar”, som låter mycket som dess ursprungliga WW2 -destination, för oss.

Vilken inställning spelet har kommer sannolikt att vara den största variabeln för både dess spel och historia, vad gäller ton och plot, så det blir intressant att se om allt detta är bekräftat. När vi får en större känsla för detta kan vi börja dra slutsatser om vilken form dess historia kan ta.

Leave a comment