Veteranspelsajten Kotaku rapporterar att utvecklarna bakom den legendariska Grand Thief Auto -serien, Rockstar, planerar ännu en remaster av spel från serien, och den här gången är det inte bara för GTA V.

Kotaku hävdar att Rockstar planerar en remasterad trilogi av Grand Thief Auto III , Grand Thief Auto Vice City och Grand Thief Auto San Andreas. Enligt webbplatsens källa kommer spelen att återskapas med Unreal Engine 4 och innehålla en blandning av ”gammal och ny grafik”.

Mest troligt kommer Rockstar att försöka behålla den ursprungliga konststilen från PS2 / Xbox-eran samtidigt som de uppdaterar de nitar grusiga texturerna och belysningen till något mycket mer modernt. Denna uppfattning bekräftas i rapporten, eftersom Kotaku hävdar att medan användargränssnittet och andra sådana element kommer att få en ny färgfärg, vill Rockstar att spelet ska ”kännas” som originalet.

Fler GTA -remasters … verkligen?

En skärmdump från en 2018 GTA III remaster -mod – Kotaku -källan hävdar att den officiella remastern kommer att se ut ungefär som denna.

Senare beskriver rapporten hur Rockstar har haft planer på gång för en GTA-trilogi-remaster ganska länge nu, men COVID-19-pandemin har försenat företagets planer inte en gång eller två gånger utan åtminstone tre gånger, hävdar Kotaku.

Det nämns också hur Rockstar ursprungligen ville att trilogin skulle presenteras som ett slags ”tack” till fanbasen som köpte de kommande GTA V -remasterna för PS5 och Xbox Series X / S, men eftersom planerna har förändrats kan trilogin kanske i slutändan bara se en digital-only release någon gång runt oktober i år.

ekorre_widget_5836497

Den kanske coolaste delen av allt detta är att alla dessa tre spel är tillgängliga på mobilen och har varit det ganska länge nu, och enligt rapporten kommer remastern faktiskt att transplanteras över till iOS och Android i appform – naturligtvis , för en separat avgift.

Vilka konsoler kommer GTA -trilogin att släppas på?

Kotaku hävdar att förutom att iOS- och Android -versioner kommer så småningom – antingen vid release eller någon gång strax efter – kommer GTA -remastered -trilogin att lanseras på PS5, PS4, Xbox Series X / S, Xbox One, PC, Nintendo Switch, Googles Stadia och PC. Rockstar har alltid varit ganska knepigt när det gäller PC -utgåvor, så bli inte förvånad över att se en PC -lansering också komma på ett försenat datum som mobilversionerna – det vill säga om Kotakus rapport faktiskt går igenom.

ekorre_widget_5836526

Inget ord ännu om förväntad prestanda, men för bara några dagar sedan rapporterade vi om hur den kommande GTA V-remastern kommer att köras på 4K, 60FPS på nästa generations konsoler, så vi skulle bli chockade om dessa kom in med siffror som visar något mindre.

Leave a comment