Gamescom 2021: Alla spel och tillkännagivanden som spelar roll

Gamescom är Europas svar på E3.

Den hålls årligen i Tyskland och är en liknande stor händelse för spelare, med de största kommande titlarna som visas för press, handelsbesökare och allmänheten.

Tyvärr, medan pandemin pågår, är Gamescom 2021 endast virtuellt men det betyder inte att det inte kommer att finnas mycket att se. Här är vår guide om vad du kan förvänta dig, när det börjar och hur du följer allt när det händer.

Vad är Gamescom och när körs det tills?

Gamescom startade 2009 och hålls traditionellt årligen på kongresscentret Koelnmesse i Köln, Tyskland. Den löper i allmänhet i mitten till slutet av augusti.

Men sedan den globala pandemin drabbade, som de flesta konventioner, har den bytt till en digital-ony-händelse med en öppningskväll live-presentation och onlinespel avslöjar att den sträcker sig över tre dagar från idag till fredag 27 augusti.

Även om vissa spel redan har tillkännagivits – plus en Xbox Stream som ägde rum på tisdagen – startar den officiella kickoff -showen klockan 20.00 CEST senare idag, onsdagen den 25 augusti. Det är en två timmars Opening Night Live-presentation med mer än 30 spel.

Gamescom 2021 presskonferenser

Xbox har redan streamat sin Gamescom -presentationshändelse, men det finns några andra som kommer.

Gamescom 2021 Opening Night Live

Som nämnts ovan kommer Gamescom också att vara värd för en egen två timmar lång presentation idag. Kallas Opening Night Live, det kommer att visa film, trailers och chatta med utvecklare i över 30 spel.

Du kan se det här närmare tiden .

Här är tiderna för din region:

  • Västkusten USA: 11.00 PDT
  • Östkusten USA: 14:00 EDT
  • Storbritannien: 19.00 BST
  • Centraleuropa: 20.00 CEST

Gamescom Awesome Indies Showcase

Precis som förra året kommer Michael Swaim att vara värd för ett dedikerat evenemang för indiespel torsdagen den 26 augusti. Den kommer att produceras i samarbete med IGN och du kan titta på den via inbäddningen nedan.

Här är starttiderna för ditt område:

  • Västkusten USA: 11.30 PDT
  • Östkusten USA: 14.30 EDT
  • Storbritannien: 19.30 BST
  • Centraleuropa: 20.30 CEST

The Future Games Show

En speciell Gamescom -utgåva av The Future Games Show kommer att vara värd för stjärnorna i Resident Evil Village, Maggie Robertson och Aaron LaPlante. Det kommer också att streamas torsdagen den 26 augusti, med start klockan 22 CEST och tillgängligt på GamesRadar YouTube -kanalen .

Här är tiderna för din region:

  • Västkusten USA: 13.00 PDT
  • Östkusten USA: 16:00 EDT
  • Storbritannien: 21:00 BST
  • Centraleuropa: 22.00 CEST

Gamescom 2021: Cosplay

En av de saker som gör Gamescom lite annorlunda än E3 och liknande händelser är att den omfamnar cosplay mer. Den har faktiskt en årlig cosplaytävling, så uppmuntrar en mängd internationella besökare att klä sig som Pikachu eller en av deras andra favorit -videospelkaraktärer.

Även om det bara är digitalt i år är showen fortfarande värd för en cosplaytävling, bara online istället. Deltagarna uppmuntras att skicka foton till arrangören och ett utvalt lag av domare kommer att vara värd för en onlineström för att välja vinnarna.

Du kan läsa mer om den digitala Cosplay Village här .

Gamescom 2021: Höjdpunkterna

Som med tidigare år ger vi dig alla de bästa spelen och höjdpunkterna i Gamescom när de tillkännages. Kolla in här ofta.

Xbox på Gamescom 2021

Xbox drog igång shenanigans med en 90-minuters Stream-händelse inför Gamescom. Du kan ta reda på allt som tillkännagavs här . Men våra främsta höjdpunkter var en 8-minuters spelvideo för Forza Horizon 5 , en ny spiltrailer för Dying Light 2 och meddelandet att Game Pass Cloud Gaming kommer till Xbox-konsoler senare i år.

Detta innebär att Xbox One -ägare kommer att kunna spela Xbox Series X/S -versioner av många spel, tack vare att de streamas över internet.

Utgivare som deltar i Gamescom 2021

Här är varumärkena som deltar i Gamescom i år:

  • 505 spel
  • Activision
  • Aerosoft
  • Montera underhållning
  • Astragon Entertainment
  • Bandai Namco
  • Bethesda
  • Daedalic
  • Elektronisk konst
  • Episka spel
  • Gräns
  • Gamevil Com2Us Europe
  • Huvudet upp
  • Koch Media
  • Konami
  • Mediatonic
  • Netmarble
  • Next Studios (Tencent Games)
  • Pearl Abyss
  • Sega
  • Smilegate
  • Lag 17
  • Åskande spel
  • Ubisoft
  • Wargaming
  • Xbox

Leave a comment