Halo var en radikal ny ankomst när den först plaskade på scenen, men är nu, år senare, mycket en av spelets mest vördade franchiser. Det har hjälpt Microsoft att sälja konsoler sedan den första Xbox, och det ser ut som att Halo Infinite kommer att göra samma sak för Xbox Series X, om än inte förrän ett år efter lanseringen.

Vi har nu sett massor av gameplay av nästa iteration för Master Chief och resten av gänget, och vi har samlat allt som finns att veta just här för dig.

Halo Infinite utgivningsdatum

Detta är den stora nyheten på den oändliga fronten – efter att ha missat Series X -lanseringen har det bekräftats att spelet kommer att starta hösten 2021, upp till ett år senare än det först förväntades.

Det är ganska massiva nyheter från de flesta vinklar – det har berövat Xbox Series X sin främsta flaggskeppstitel för ett helt år, för ett. Det har dock till stor del mötts av support från fans, som i allmänhet hellre skulle spela ett bättre spel än ett tidigare spel.

Vi har inte ett mer exakt datum än det, i detta skede, men starka rykten cirkulerar nu om spelet som lanserades den 8 december 2021 , tack vare flera läckor från återförsäljare och butiksidor i Taiwan och på andra håll . Vi får se om det kommer att bekräftas när som helst snart (och vi blir mer säkra på att det kommer att göras).

Vi vet också att Xbox och 343 Industries övervägde ett gäng sätt att undvika den första fördröjningen, inklusive möjligheten att släppa Infinite i serie eller släppa flerspelaren separat från singelspelaren.

Det har nu bekräftats att även med den stora fördröjningen finns det några stora utelämnanden vid lanseringen – Halo Infinite kommer att släppas utan antingen ett co -op -läge för sin kampanj eller dess populära Forge -läge, som båda planeras att komma i uppdateringar ungefär sex månader efter lanseringen, i avvaktan på ytterligare förseningar. Det är en besvikelse för många fans, att dela människor mellan dem som hellre bara vill spela tidigare och de som föredrar en helt komplett produkt.

Halo Infinite story

Vi känner till några viktiga detaljer om historien i Halo Infinite – huvudsakligen att det är nästa stora spel i serien, även om det tappar siffrorna för tidigare titlar.

Som för att bekräfta detta faktum har all marknadsföring som hittills omgav spelet fokuserat starkt på John 117, annars känd som den närmast mystiska Master Chief. Microsofts trailer för avslöjande från motor från 2019 bekräftades lika mycket, vilket visar att han väcktes från en isig rymdslumring.

Halo 5 fick spelare att hugga och byta mellan perspektiven för Master Chief och Spartan Locke, vilket skapade några fina kontraster men också utan tvekan utspädde sin historia lite. Det ser ut att förändras, eftersom 343 Industries har bekräftat att Infinite fokuserar mer på Master Chief.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Halo (@halo) den

343 har också medgett att i slutet av Halo 5 började saker bli lite förvirrande för spelare som inte var uppdaterade på lore från en mängd tidigare titlar, och säger att Infinite borde fungera som en bättre utgångspunkt. Det låter nästan som en mjuk omstart, men vi tror inte att det kommer att vara så hårt.

När det gäller historia vet vi dock också att spelet kommer att återvända av antagonisterna från de mindre utbredda Halo Wars 2, The Banished.

Halo Infinite gameplay

Vi har nu fått vår första titt på gameplay från Infinite, i ovanstående trailer, och demon är lämpligt imponerande så långt dess frihet går. Det är en omfattande bit av gameplay, som omfattar lite historia, lite fordonstraversering och en hel del skytte.

Men bilder från förutgivningen, tagna från spelets boxkonst, hade redan fått många att dra slutsatser i förväg. Den rådande teorin är att Infinite antingen kan vara ett öppet spel eller åtminstone ha någon grad av spelarkontroll över vilka mål som ska hanteras nästa – med blå ljuspelare i avståndet som signalerar intressanta platser, och trailern ser ut att stödja det .

Faktum är att ett blogginlägg bekräftar detta – utvecklare Joseph Staten bekräftar att spelet kan verka öppet, men det är närmare att ha helt enkelt massiva nivåer och kommer inte att innehålla element som att skapa som vi har förväntat oss från andra öppna skjutare (tack och lov) ). Han säger att kärnan i gameplay -slingan kommer att dimensionera upp några fiender, komma med en attackplan innan den körs och återanpassas för nästa kamp, vilket låter både bekant och lockande för oss.

Men vi vet att det kommer att finnas en dag-natt-cykel och olika väderförhållanden som kan rulla genom områden, så det finns helt klart utrymme för många olika sätt för samma nivåer att se ut. Det betyder säkert att du kommer att spendera mycket tid i några av dem.

Sedan släpvagnen föll har det kommit en hel del kritik mot spelets visuella trohet, som Microsoft och 343 har försvarat som fortfarande ett pågående arbete inför en ny höst 2021 -release.

I synnerhet har 343 publiceratett blogginlägg som förklarar en hel del av de grova kanter som människor såg när de frysramade in släpvagnen och bekräftade att konststilen inte kan ändras, även om trohetens nivå kommer att vara högre vid släpp. Det gör också ljus för de många ”Craig” -memerna som gör rundorna efter ett dödskott av en elit som väckte upp fantasin hos människor.

Att komma tillbaka till spelet, men pilotkaraktären som introducerades i ”Discover Hope -trailern” ovan kan under tiden vara bra att släppa Master Chief på uppdragsmål. Allt är lite fantasifullt, men demon ser verkligen brett ut.

Det som kommer att ta lite längre tid att få information om är multiplayer -erbjudandet, alltid en stor del av ett Halo -spelets överklagande – det kommer att hålla sig under 343 och Xbox -hatten lite längre, verkar det som. Vi vet att det är en del av paketet och har sett några skärmdumpar, men inte mycket mer.

Halo Infinite multiplayer

Som en del av sin massiva E3 -presentation 2021 gjorde Microsoft ett ganska stort tillkännagivande om flerspelardelen av Halo Infinite, samt visade upp spelet för första gången.

Flerspelarsegmentet i Infinite kommer att vara helt gratis att spela, vilket potentiellt öppnar spelet för en enorm publik av spelare som inte vill förbinda sig att köpa spelet eller ett Game Pass-medlemskap.

Vi tycker att det är ett lysande beslut i en tid där gratistitlar som Fortnite och Call of Duty: Warzone är enormt dominerande och kan inte vänta med att se hur spelare anammar ett potentiellt utökat community.

Utöver det ser spelet frenetiskt och roligt ut – trailern lägger tonvikten på de stunder av oförutsägbara resultat som gör Halos sandlådsnivåer så glada att slåss i. Det finns också en titt på hur du kan anpassa din spartanska med olika rustningar och färger, ger många alternativ, tillsammans med det vanliga utbudet av kraftfulla och varierade vapen.

Sedan denna trailer släpptes har 343 startat ett testprogram som låter spelare komma in för att testa spelet mot bots i första hand, och det verkar gå riktigt bra, så det ser positivt ut för Infinites gratis multiplayer.

Halo Infinite -plattformar

Vi vet att Xbox placerar Halo Infinite som en enorm titel för Xbox Series X , vilket är vettigt med tanke på dess breda dragningskraft, men du kanske inte inser att det också kommer till Xbox One.

Microsoft säger att det inte vill tvinga någon att uppgradera för att spela de senaste spelen omedelbart, så som en del av sitt Smart Delivery-program kommer Halo Infinite att komma till både nuvarande och nästa generations konsoler. Ett köp av endera versionen ger dig kompatibilitet bakåt och framåt.

Utöver det vet vi att Infinite också kommer att lanseras på Xbox Game Pass, ytterligare bredda utbudet av personer som kommer att kunna spela det vid lanseringen och göra Xbox: s medlemsprogram ännu mer attraktivt än det redan är.

Spelet kommer emellertid också att vara stort för Xbox närvaro på PC – ett nyligen blogginlägg bekräftade att det kommer att ha en fullständig PC -version med ultrabred support och avancerade grafikalternativ. Dessutom blir det crossplay och cross-progression mellan Xbox och PC, så att du aldrig fastnar på egen hand på grund av plattformen du spelar på.

ekorre_widget_158169

Leave a comment