Allt du behöver veta om Forza Horizon 5: Plattformar, släppdatum och släpvagnar

Forza Horizon -serien har stulit en marsch under de senaste fem åren för att se sig själv som den kanske mest pålitligt roliga mainstream -franchisen inom spel. Dess globetrotting -spel låter dig utforska underbara öppna världar i ett brett utbud av roliga fordon.

Nu är det en femte post på väg – Forza Horizon 5, som är på väg till Mexiko och ser ut att vara helt underbar på nästa generations hårdvara. Här är alla viktiga detaljer och släpvagnar du behöver se.

ekorre_widget_5718078

Släppdatum och plattformar för Forza Horizon 5

Microsoft presenterade Forza Horizon 5 under sin E3-konferens 2021, en presentation som blev riktigt väl mottagen för de stora avslöjanden den innehöll. Spelet fick inte bara trailern ovan, utan också en mer utökad gameplay -demo som du hittar längre ner nedan.

Utöver det vet vi att det är släppdatum – 9 november 2021, när det kommer debut på både Xbox -konsoler och på PC. Spelet kommer också att landa på Game Pass från det datumet, så om du är medlem i den tjänsten får du det utan extra kostnad.

Spelet ser helt underbart ut, men lyckligtvis betyder det inte att det kommer att vara exklusivt för nästa generations Xbox. Det fungerar på Xbox Series X och Series S, men också på någon av Xbox One -generationens konsoler. Naturligtvis får du inte den bästa prestandan eller upplösningarna på den äldre hårdvaran, men det är fortfarande bra att veta att det kommer att fungera bra.

Forza Horizon 5 -spel och inställning

Vi kan hämta mycket från spelmaterialet och avslöja trailern, och det finns också en djupdykningsserie som heter Lets Go! kommer ut bit för bit – mellan dessa officiella källor kan vi vara säkra på att Horizon 5 kommer att fortsätta i mallen för spelen innan det. Återigen flyttar den fiktiva Horizon -festivalen till ett nytt värdland, och den här gången är det Mexiko, enligt detaljerad karta som nyligen släpptes, som du kan se nedan.

Det betyder en enormt varierad uppsättning landskap, från dammiga öknar och bergiga städer till frodiga djungler och vulkaniska områden. Det kommer också att finnas enormt föränderligt dynamiskt väder att kämpa med, kalla till massiva åskväder, sandstormar och allt däremellan, med en dag- och nattcykel att njuta av.

Landskapet är trots allt huvudstjärnan i ett Forza Horizon-spel, och Mexiko ser häpnadsväckande ut, särskilt i 4K-presentationen av släpvagnarna, vilket representerar dess prestanda på Xbox Series X eller en högspecifik PC. På Gamescom i augusti 2021 fick vi en fullständig titt på spelets bombastiska öppningssekvens, och det ser lika underbart ut som allt som serien hittills har erbjudit.

Det finns härligt högupplösta texturer som får varje sten och buske att se nästan fotorealistisk ut, och belysningen är super imponerande som alltid och fångar solens olika toner precis som det förra spelet spikade utseendet och känslan på skotska landsvägar.

Det finns också massor av verkliga tävlingar, naturligtvis, med den vanliga blandningen av äkta superbilar som blandar det med terrängåkare, veteranmotorer och mer, och vi kan tänka oss att listan över tillgängliga bilar kommer att ha expanderat från det som erbjöds av Horizon 4 vid lanseringen.

Längs dessa linjer kan du också kolla in en lista över alla bilar som hittills är bekräftade för spelet – det är en lista som inte är slutgiltig, men den är fortfarande imponerande massiv. Kolla in det här på Forza -bloggen .

Det kommer igen att finnas online multiplayer också, enkelt initierat genom att stanna vid evenemang i vägkanten eller utmana förbipasserande fordon till lopp på språng. Återkommer också The Eliminator, Forzas egen version av en Battle Royale, där du måste springa över kartan för att fly från en krympande cirkel. Det är roligt, så vi hoppas att det blir utökat lite till nästa spel.

Prestanda är också viktigt för ett racingspel, och även om vi inte har någon bekräftelse på dess Xbox One -nivåer, vet vi att spelet på Xbox Series X kommer att köras med 60 FPS i 4K, medan det i Series S kommer att vara 30 FPS i 1080p . Det är dock bara standardvärdena med 60 FPS som också finns på Series S med reducerade detaljer.

Ett nytt system som heter EventLab kommer också att låta spelare skapa sina egna galna lopp med anpassade regler, så att du kan ställa upp hinderbanor och banor för att göra racing mot dina kompisar så harem-scarem som du vill att det ska vara, vilket låter bra.

ekorre_widget_5718078

Leave a comment