Xbox Series X och S -konsoler kanske kan känna igen vanliga SSD -enheter

Ämnet för utökad lagring har varit lite rörande när det gäller både Xbox och PlayStation nästa generations konsoler. Medan Sony var långsam med att lägga till stöd för extra interna SSD -enheter till PS5 , gäller det nu att sätta på sin beta -programvara och sedan lägga till en enhet som passar i facket.

På Xbox-sidan är vi för närvarande begränsade till det officiellt släppta Seagate-expansionskortet, som är imponerande litet och lätt att lägga till i din konsol på baksidan, men också ganska rödigt dyrt.

Saker kanske inte är så begränsade som det låter, enligt ett nyligen blogginlägg på den kinesiska webbplatsen BilliBilli . En driftig användare där har visat hur de har kunnat hacka ihop en enhet med en 1 TB Western Digital SN530 m.2 2230 SSD.

Att lägga till en adapter som passar konsolens lagringsplatser till den här enheten fick både Xbox Series X och S att känna igen den och kunna använda den för lagring – även om det är samma SSD som Series X använder internt, är det långt ifrån säkert att processen skulle fungera med alla andra enheter.

Det här är inte just ett konsumentvänligt hack för tillfället – inte minst för att det kommer att lämna dig med en sårbar SSD som hänger på baksidan av din konsol, men det tyder på att Xbox -lagringssituationen inte är lika restriktiv som den utseende.

Leave a comment