Nintendo Switch får ett stort, permanent prisfall

Nintendo har sänkt priset på sin vanliga Switch -konsol.

MedNintendo Switch (OLED -modell) som kom den 8 oktober, kände den japanska speljätten klart att det behövdes ett mer attraktivt pris för den nuvarande versionen. Det är nu listat på den officiella Nintendo UK -butiken för £ 259.

Andra brittiska återförsäljare kommer sannolikt att följa snart. Du kan spåra deras priser nedan.

ekorre_widget_140007

Nyheten om en prissänkning avslöjades under helgen som just gått, med minst en återförsäljare som hävdar att Switch skulle ”permanent reduceras” till mindre än 300 €. En fransk återförsäljare noterade den till och med 259 euro – vilket visar sig vara fallet.

Även om prisfallet verkar vara runt 20 £, är det ganska betydande om du tar hänsyn till att det nu sätter den vanliga växeln till £ 50 billigare än £ 309 Switch (OLED). När vi först skrev om OLED -modellen såg vi att det var mindre uppgraderingar (något större OLED -skärm, dubbel lagring och Ethernet -port på dockan) som värda den lilla prisökningen. Nu är det också dyrare – det gör valet mellan dem svårare, förväntar vi oss.

Ändå är det bra nyheter för dem efter en Nintendo -konsol den kommande semestersäsongen.

Leave a comment