Xbox Cloud Gaming och lokal streaming är nu tillgängliga på PC för alla

Xbox: s lansering av sina molntjänster fortsätter i snabb takt – det har just meddelats att Xbox Cloud Gaming och Xbox Remote Play båda nu är tillgängliga för alla via Windows 10 Xbox -appen.

Funktionerna har varit tillgängliga för tidiga testare en liten stund genom Xbox Insider -programmet, men är klart nu redo för mer utbredd användning, vilket släpper in allmänheten.

Det är en stor förändring, att utvidga utbudet av enheter som du kan spela Xbox-spel på med molnet och öppna grafiskt intensiva spel för oss vars datorer kanske inte packar så mycket.

Naturligtvis behöver du fortfarande en stabil internetanslutning med anständig bandbredd, men det är förmodligen ett mindre hinder än att säkra ett gigantiskt grafikkort eller bygga din egen extrema spel -PC från grunden.

En barriär är dock att du kommer att behöva en gamepad för att spela, eftersom många av de spel som stöds inte rymmer ett tangentbord och muskontroll – plus, naturligtvis, behöver du en prenumeration på Game Pass Ultimate.

Remote Play är lite enklare jämfört med Cloud Gaming, så att du kan strömma spel över ditt hemnätverk eller internet, mellan din egen konsol och en annan enhet. Detta är ett bra sätt att dela din huvud -TV utan att behöva ge upp din speltid helt.

ekorre_widget_158169

Leave a comment