Stadia aktiverar ”Telefonlänk”, använd din mobil som en touchkontroll

Du kan nu använda din mobiltelefon som en touchkontroll för Stadia på en TV.

Alternativt kan du ansluta en tredjepartskontroller till din Android-telefon eller iPhone, antingen via USB eller Bluetooth, och använda den mobila enheten som en trådlös brygga för att styra Stadia-spel.

Visserligen lägger det till lite extra latens, men det är en bra lösning för att använda en USB -kontroller eller trådlös pad som inte stöds av Chromecast Ultra , säger. Den senare TV -enheten accepterar endast den officiella Stadia -kontrollen.

Enligt Google Stadia -support (via Android Authority ) är det enkelt att länka din telefon till Stadia som körs på en Android TV eller Google TV -enhet. Du startar bara Stadia -appen på din tv, startar appen på Android eller iOS och trycker sedan på kontrollen (se bara till att alla appar är uppdaterade till de senaste versionerna).

Det är lite svårare för Chromecast Ultra. Du måste först vända dig till kanalen med Chromecast Ultra som körs på skärmen – där ska du se den vanliga länkkoden. Öppna Stadia -appen på din telefon, tryck på kontrollikonen och tryck sedan på ”Telefon Touch Gamepad”. Tryck på ”Spela på TV” och tryck på länkkodsekvensen på de virtuella kontrollerna.

Om du vill använda en Bluetooth -kontroller som körs via telefonen på Chromecast Ultra, ställer du bara in kontrollen istället för instruktionen ”Phone Touch Gamepad”. Resten är densamma.

Leave a comment