Xbox Insiders kan börja testa Cloud Gaming på konsoler, inklusive Xbox One

Microsoft idag har äntligen börjat lansera Xbox Cloud Gaming , formellt känt som xCloud, till Xbox -konsoler själva. Formellt har Cloud Gaming varit tillgängligt på i stort sett alla enheter förutom en Xbox, inklusive allt från Android, Windows 11 och till och med något kontroversiellt iOS via portalen till en webbapp.

Men när man tar xCloud-tjänster direkt till Xbox-konsoler, inklusive förra generationens modeller som Xbox One-serien, innebär det att ägare till en sju plus år gammal konsol till viss del kommer att kunna spela den senaste och bästa titlar från Series X släpptes först förra året.

Naturligtvis är Xbox Cloud Gaming inte utformat för att perfekt kopiera spelupplevelsen på en avancerad konsol, eftersom strömningskapaciteten är begränsad till 1080P vid 60 FPS. Ändå, för de mer budgetmedvetna är det en utmärkt funktion för att hjälpa dig att känna att du inte lämnas helt i dammet.

Samtidigt innebär tillägget av Cloud Gaming att användare inte behöver spendera timmar på att ladda ner ett spel bara för att inse att de inte är intresserade av det. Med xCloud kan en spelare hoppa direkt in i hela upplevelsen på samma sätt som du köar ditt favorit -tv -avsnitt på Netflix.

Inte alla Xbox Insiders har tillgång till testperioden. För närvarande säger Microsoft att några lyckliga Alpha Skip-Ahead och Alpha Insiders kommer att väljas först, med fler användare tillagda över tiden.

För att gå med i Microsofts Xbox Insider -program, tryck här . Och om du vill lära dig mer om Xbox Cloud Gaming, kolla in Pocket-lints totala sammanfattning, klicka här .

Leave a comment