2020 var ett år för spelgalen, det är rättvist att säga. Ta de explosiva lanseringarna av titlar som Animal Crossing: New Horizons , Call of Duty: Warzone och Fall Guys: Ultimate Knockout , för att bara nämna några. Det var inte begränsat av genre, utan istället av den roliga faktorn.

En av de allra största i den serien träffar var dock den minsta och mest blygsamma – i själva verket var det inte ens ett nylanserat spel. Bland oss hade varit ute ett bra tag, och föll ibland till nästan inga spelare alls. Men 2020 återupptäcktes det och dess sociala spel har blivit en stor hit, vilket föranlett kopior och massor av intresse. Om du vill veta mer om vad spelet egentligen är och hur du kan spela det själv, läs vidare.

Vad finns bland oss?

Bland oss är ett partispel med bedrag som faktiskt är extremt enkelt, varför det fungerar så vackert. Varje spelare tar rollen som en tecknad rymdperson ombord på ett fartyg som behöver ganska brådskande reparationer. Spelarpoolen har en lång lista med uppgifter som de måste utföra under en serie korta, tidsbestämda rundor.

Vridningen är dock att en eller flera av spelarna faktiskt är bedragare, i hemlighet mordiska utomjordingar som tar på sig en besättningsmedlem. Deras mål är att smälta in i aktiviteten och uppgiften, samtidigt som man tar alla dolda möjligheter att omedelbart döda besättningsmedlemmar tills ingen lämnar.

Besättningen vinner om de slutför alla sina uppgifter utan att bli mördade, medan bedragarna vinner om de först dödar alla besättningsmedlemmar. Spelare kan dock bara kommunicera med varandra genom röstchatt mellan omgångarna, vilket innebär att du bara är i kontakt för att ange ditt ärende för varför du definitivt inte är en hemlig främmande mördare.

Dessutom betyder top-down-synvinkeln att begränsade synpunkter och perspektiv tvingar spelare att hålla ihop om de verkligen vill se till vad de gör, vilket också kan leda till roliga omständigheter.

Det är ett lysande, enkelt koncept som driver oändligt roligt eftersom varje omgång spelar annorlunda och människor använder olika strategier för att lura och vilseleda varandra, eller för att fånga ut utomjordingar när de gör smutsiga gärningar.

Hur kan jag spela bland oss?

Bland oss kan du köpa och ladda ner till din dator via Steam för ett extremt rimligt pris – och på grund av spelets superenkla grafik och konst kan det köras på i princip vilken maskin du vill.

Den är också tillgänglig på både Xbox -konsoler (och ingår i Xbox Game Pass Ultimate -medlemskap) och Nintendo Switch . Det har också meddelats för PS4 och PS5, men är inte ute ännu.

Men det riktiga proffstipset är detta – Among Us är gratis på mobilen! Gå bara till Apple App Store eller Google Play Store för att få det för det låga priset av absolut ingenting, så kommer du att kunna spela det i sin helhet utan att spendera en krona. Dessutom kan du upptäcka att spel på mobilen gör det lättare att organisera hoppning på en Discord -chatt eller gruppsamtal med alla vänner som också vill prova det för en rörelsevänlig, mindre tyst atmosfär.

Finns det andra spel som bland oss?

Spel har lite av en historia när det gäller nya genrer eller smash hits som omedelbart gifter imitatorer, så det är ingen överraskning att det redan har börjat med bland oss. Den första stora kopiaversionen dök upp i form av en karta i Fortnites kreativa läge, listigt namngiven Amidst Us.

Den spelar med exakt samma regler som bland oss, förutom den uppenbara förändringen är att du är på marken med ett tredjepersonsperspektiv istället för uppifrån och ner från originalet. Detta förändrar lite av spelets känsla och faktiskt hur du kan få råd att spela strategiskt, men alla andra regler gäller, och det ser ut som en lika rolig tid.

Du kan se allt du behöver för att komma till kartan i Tweet ovan, så om du vill ha roligt bland oss i Fortnite är du bara några klick bort från att göra det.

För tillfället är det den mest vanliga imitatorn där ute, men vi skulle hålla utkik – var det kommer kommer fler sannolikt att följa.

Leave a comment