Joy-Con drift på Switch kanske aldrig blir fixat, erkänner Nintendo

Nintendo Switch är ett underverk i alla dess former, oavsett om du fortfarande rockar originalbrytaren (som de flesta av oss), du är på en Switch Lite eller håller på att hämta en helt ny Switch OLED.

Men något som har plågat varje modell har varit stick drift – ett fenomen som ser slitage hindrar Joy -Con analoga pinnar från att fungera korrekt. Det vanligaste symptomet är att dina pinnar kommer att flytta kameran eller karaktären i spelet trots att de står stilla i verkligheten.

Det är ett oerhört irriterande problem och har varit föremål för rättegång efter stämning från upprörda konsumenter i USA, men Nintendo har i allmänhet varit ganska tyst om det, utanför att erbjuda en måttligt obekväm reparationstjänst.

Men nu har en Q&A som laddats upp om Switch OLED: s utvecklingsprocess kastat lite mer ljus – tyvärr är det dock inga bra nyheter. I grund och botten, trots uppenbarligen konstanta mindre förbättringar av hållbarheten sedan den ursprungliga växeln lanserades, misstänker Nintendo att en viss slitage är oundviklig och därför svår att motverka:

”[F] eller exempel bildäck slits ut när bilen rör sig, eftersom de är i konstant friktion med marken för att rotera. Så med samma förutsättning frågade vi oss själva hur vi kan förbättra hållbarheten, och inte bara det, utan hur kan vi både driftbarhet och hållbarhet samexisterar? Det är något vi kontinuerligt hanterar. ”

Medan intervjun understryker att Nintendo fortfarande arbetar med problemet, låter det lite som att erkänna att det aldrig kommer att försvinna helt. Det är rättvist, men det är också rättvist att påpeka att Joy-Cons verkar ha problemet mycket vanligare än andra märkeskontroller.

Leave a comment