Sony vill undvika framtida chipbrist genom att bygga en egen fabrik

Sony har enligt uppgift samtal med Taiwans TSMC om att bygga en gemensam ägare för tillverkning av chip i Japan.

Beläget i Kumamoto, södra Japan, kommer det att göra kisel för bilar, kameror och många andra produkter, inklusive möjliga framtida PlayStation -konsoler och Sony -TV -apparater . Den japanska regeringen sägs också vara villig att investera i projektet, vilket kommer att kosta uppskattningsvis 800 miljarder yen (5,19 miljarder pund).

Få inte dina förhoppningar om att det hjälper att få flerPlayStation 5 -enheter på hyllorna. Anläggningen kommer inte att kunna användas förrän tidigast 2024.

Nikkei (via Reuters ) hävdar att TSMC – redan världens största tillverkare av tredje part – chip redan övervägde planer på att expandera till Japan. Det levererar för närvarande chips till Apple, Mediatek och Nvidia, så att samarbeta med Sony kommer att bli en stor kupp för den japanska konsumentteknikjätten.

Reuters rapporterar att varken TSMC eller Sony har kommenterat. Men fabriken är mycket vettig med tanke på den nuvarande globala chipbristen och osäkerheten kring Kinas planer för kontrollen av Taiwan.

Chipbrist har klandrats för aktier i PlayStation 5. Konsolen har dock också varit den snabbast säljande i Sonys historia – så efterfrågan har varit mycket högre än någonsin tidigare.

Leave a comment