Vill du ha en SSD för din PS5? Samsungs nya 980 Pro levereras med inbyggd kylfläns

Att få tag på en PlayStation 5 kan fortfarande vara sällsynt som höns tänder, men om du har Sonys mäktiga konsol då, är chansen stor att du redan har fyllt på sin interna hårddisk med massor av spelgodisar.

Det betyder att du vill att en SSD ska utöka konsolens lagring – en funktion som tog lång tid efter lanseringen att bli grönbelyst av den japanska tillverkaren – och det finns inte så många alternativ på marknaden just nu.

Samsung har dock precis avslöjat sin 980 Pro SSD med kylfläns, vilket tar bort behovet av att installera både enhet och kylfläns separat som krävs av vissa lösningar.

980 Pro, som ska lanseras den 29 oktober, uppfyller mer än Sonys hastighetskrav, levererar läshastigheter på 7 000 MB/s och skrivhastigheter på 5 100 MB/s, – vilket är nödvändigt för handskakning med PS5: s supersnabba förinstallerade SSD och några av de snygga snabba laddningarna den kan leverera, till exempel i Ratchet & Clank: Rift Apart .

Du måste dock betala för privilegiet för det extra lagringsutrymmet, med priser från $ 249,99 för 1 TB, eller $ 449,99 för 2TB -varianten – vilket är nästan lika mycket som att köpa en annan PS5 om igen. Priset på spel, va? Storbritanniens och EU: s priser återstår att avslöja.

Leave a comment