Google Stadia börjar erbjuda gratis provperioder på spel

Google Stadia har öppnat upp möjligheten att få en 30-minuters gratis provperiod på sin exklusiva titel Hello Engineer. Funktionen upptäcktes av youtubern Gem (via 9to5Google), och det verkar som att Google tillåter spelare att prova titeln utan en betald prenumeration på Stadia Pro.

På Hello Engineers listningssida i Stadia Store, under alternativen för Stadia Pro, kan användare nu se ett alternativ att spela 30 minuter gratis.

När de har valts kommer spelarna att ha tillgång till hela spelet men med tillägget av en sidofält som visar en nedräkningstimer för hur länge spelaren har kvar i provperioden. Den här timern börjar när du startar den kostnadsfria provperioden, så det är inte bara aktiv speltid.

I slutet av testperioden sparas dina framsteg och du tillfrågas om du vill köpa spelet. Det är dock värt att notera att i synnerhet Hello Engineer för närvarande är gratis med Stadia Pro .

Google erbjuder också en 30-minuters gratis provperiod på Stadia Pro som helhet för nya prenumeranter, men befintliga användare som är intresserade av ett specifikt spel kommer säkerligen att finna den här nya funktionen användbar. Särskilt eftersom du inte behöver ladda ner spelet när du spelar via Stadia, är det här nya testformatet mycket vettigt.

Leave a comment