Liverpool och PUBG Mobile samarbetar för att erbjuda in-game kit

Spara den här under ”partnerskap som vi inte såg komma” – Liverpool FC och PUBG Mobile har slagit sig ihop för att erbjuda in-game kit för spelare som slutför utmaningar med start i mitten av november.

Det betyder att från 12 november till 20 december, ett ganska generöst fönster, kommer du att kunna logga in och prova på ”LFC-märkta outfits” tillsammans med andra kosmetika.

Nu hoppas vi att det betyder fotbollsdräkter men formuleringen lämnar tillräckligt med otydlighet för att få oss att tveka lite – så det är inte helt klart ännu om du kommer att kunna springa runt i en Liverpool-tröja med världens bästa spelare, Mo Salah , utsmyckad på din rygg.

Hur som helst, det är en intressant twist i den fortsatta kampen om kulturell relevans från Battle Royales över plattformar. Fortnite erövrar naturligtvis allt med sina kopplingar till vänster till höger och i mitten, och Call of Duty försöker alltmer också konkurrera, med ett nyligen Scream-partnerskap.

Sport är ett enormt och jämförelsevis fortfarande relativt outnyttjat område, så det ska bli intressant att se om fler lag följer efter Liverpools betydande kölvatten under de kommande månaderna. Vi får vänta, under tiden, för att ta reda på exakt vilka föremål du kan låsa upp i PUBG Mobile faktiskt är vid detta tillfälle.

Leave a comment