Xbox Series X och Series S är, var och en i sin egen rätt, riktigt lockande konsoler. Med Series X har Microsoft fått den mest kraftfulla spelkonsolen som någonsin släppts i folks hem, vilket ger fantastiska nya tekniska bedrifter och mycket bättre prestanda.

Series S är samtidigt imponerande prisvärd för en ny nästa generations plattform och ger fantastiska uppgraderingar i den minsta Xbox som någonsin gjorts, perfekt för familjer eller alla med ett mindre TV-ställ som fortfarande vill njuta av nya spel.

Men om du har varit på Xbox-tåget ett tag nu kanske du redan har en samling fantastiska spel på skiva och undrar om de kommer att fungera på en ny konsol – oroa dig inte, det är inte bara du! Vi har svaren du behöver nedan.

Kommer mina gamla skivor att fungera på Xbox Series S?

Vi kommer att få den här ur vägen först eftersom det är det enklare svaret – nej! Det viktigaste att veta om Xbox Series S innan du köper den är att det inte finns någon fysisk skivenhet överhuvudtaget, vilket innebär att du inte alls kan köra spel från dina skivor på den nya kompakta konsolen.

Det betyder att om du har ett stort bibliotek med Xbox One-spel på skiva som du vet att du kommer att vilja dyka tillbaka i ganska regelbundet, kanske det inte blir det bästa valet för dig som nästa generations maskin.

squirrel_widget_351324

Kommer mina gamla skivor att fungera på Xbox Series X?

Den här sidan av frågan är lite mer komplicerad. Microsoft gjorde det klart från ett mycket tidigt stadium att Xbox Series X stöder en enorm grad av bakåtkompatibilitet för äldre Xbox-spel, särskilt de för Xbox One.

Med en 4K Blu-ray-enhet ombord som en del av hårdvaran betyder det att du har en extremt stor chans att dina Xbox One-skivor fungerar utan krångel på din Xbox Series X och faktiskt drar nytta av potentiellt snabbare laddningstider och överlägsen prestanda som ett resultat av den uppgraderade hårdvaran.

Det finns bara några få rynkor här. Microsoft förklarade tidigare i år att ett område av komplexitet omger Kinect, dess olyckliga utforskning av rörelseavkänning. Om du vill spela ett spel som förlitar sig på Kinect har du ingen tur – Xbox Series X stöder inte kringutrustningen, vilket betyder att spelet inte fungerar.

Det är också lite mer komplicerat när det kommer till äldre skivor, från Xbox 360-eran, varav många stöds. Du kan hitta en fullständig lista över bakåtkompatibla titlar på Xbox-webbplatsen här , så bläddra i den eller sök efter specifika spel för att se om de stöds.

squirrel_widget_351765

Leave a comment