Är en ny Quake nästa på id Softwares lista?

Zenimax, moderbolaget för id-programvara, lade ut en hög med nya lediga jobb och har därigenom orsakat en hel del spekulationer kring vad det kan jobba med. Många tror att Quake kan bli nästa stora titel på id:s lista.

En sådan listning , baserad på id:s studio i Dallas, Texas, har referenser till ”sci-fi- och fantasymiljöer” och involverar ”utvecklingen av en långvarig ikonisk action-FPS”. Låter bekant.

Från Zenimax portfölj vet vi att Machine Games hanterar Wolfenstein , och Rage-serien faller under Avalanche Studios. Detta lämnar oss kvar med Quake och Doom , den senare har en ganska ny release. Det är därför lätt att se varför fansen tror att det är en ny Quake på gång.

Timingen fungerar också bra, med Quake når sitt 25-årsjubileum i år. Zenimax firade genom att släppa en förbättrad upplaga av originalet Quake för Xbox, PlayStation, Switch och PC; Inklusive polerad ny bild, lokal och online multiplayer och ytterligare innehåll. Samtidigt gjordes Quake 2 och Quake Arena också tillgängliga på Game Pass för PC .

Quake är ett legendariskt namn i världen av tävlingsskyttar och fansen är förståeligt nog glada över utsikten till ett nytt spel. Vi misstänker att det kan ta ett tag innan något tillkännages officiellt men saker och ting ser definitivt positivt ut än så länge.

Leave a comment