Planerar Microsoft redan en spelmetavers för Xbox?

Facebook meddelade nyligen att de går all-in på metaverse- konceptet och gick till och med så långt som att ändra sitt företagsnamn till Meta . Nu har Microsoft meddelat att de bygger sin version av en metaverse för Teams , och det låter som att det också har börjat tänka på spel och underhållning.

Under en intervju med Bloomberg TV sa Microsofts vd Satya Nadella att hans företag i grunden överväger en spelmetavers för Xbox. ”Du kan absolut förvänta dig att vi ska göra saker inom spel”, sa Nadella. ”Om du tar Halo som ett spel är det ett metavers. Minecraft är ett metavers, och det är Flight Sim också. I någon mening är de 2D idag, och frågan är om du nu kan ta det till en fullständig 3D-värld, och vi planerar absolut att göra det.”

Föreställ dig Microsoft, Halo och Flight Sim som fullständiga 3D-världar där spelare virtuellt kan utforska med VR- eller AR-headset. Visst, Microsoft Flight Simulator försöker redan göra det lite – och den stöder till och med VR (liksom Minecraft) – men Nadella verkar lova något mycket mer här.

En metavers är i grunden en digital värld fylld av digitala tvillingar av människor, platser och saker – där avatarer av människor praktiskt taget kan samlas för att kommunicera, spela och dela på vilken enhet som helst. Nadella har inte sagt när Microsoft kommer in i metaversloppet för spel, men det låter som att något är på gång.

För tillfället verkar företaget också främst fokuserat på företagsanvändningar av metaversen, med avatarer och virtuella utrymmen för Teams-möten.

Leave a comment