Fallout 5 bekräftat, bara förvänta dig det inte någon gång snart

Bethesda-bossen Todd Howard har bekräftat att Fallout 5 är med i speltillverkarens planer.

Han har dock också sagt att det står i en kö bakom Starfield och Elder Scrolls 6 , så det kan fortfarande dröja år innan vi ser något påtagligt från den Xbox- ägda studion.

Faktum är att Fallout 5 bara är ett enda arkskoncept just nu: ”Vi har en onepager på Fallout 5, vad vi vill göra,” sa Howard på IGN :s senaste podcast.

Bethesda- direktören uteslöt också att ge det till en extern utvecklare för att påskynda produktionen: ”Jag ser inte… Titta, Fallout är verkligen en del av vårt DNA här,” sa han.

”Jag skulle vilja hitta ett sätt att påskynda det vi gör, men jag kan inte riktigt säga idag, eller förbinda mig till någonting, vad som kommer att hända när, annat för att säga att vår kadens är Starfield och sedan Elder Scrolls 6.”

Starfield är för närvarande planerad att släppas i november 2022, medan Elder Scrolls 6 ses som långt kvar än. Båda spelen kommer att vara exklusiva för Xbox (med en release på Windows PC också), så det är mer än troligt att Fallout 5 också kommer att vara det.

Med det sagt, när den är nära att släppas, vem vet om Xbox Series X /S ochPS5 fortfarande kommer att vara den nuvarande generationens konsoler eller om andra plattformar har dykt upp då. Kanske är Xboxs Cloud Gaming-tjänst så utbredd att det är lätt nog att komma åt spelet ändå.

Leave a comment