Valves länge ryktade Steam Deck är nu officiellt. Ja, nästan. Den Switch-liknande handhållna spelenheten skulle släppas senare i år i USA och Storbritannien, men Valve skjuter upp lanseringen med två månader.

Här är vad du behöver veta.

Vad är Valve Steam Deck?

Har du någonsin önskat att du kunde spela fler av dina favorit PC-spel på Switch?

Tja, i juli 2021 presenterade Valve Steam Deck, en handhållen PC för spel som kan skaka om den bärbara marknaden på ett rejält sätt.

Med Steam-däcket kan du komma åt hela ditt befintliga Steam-bibliotek direkt efter att du har loggat in. Det kör ett modifierat SteamOS, så att du kan ladda ner och spela spel som Doom Eternal. Den låter dig också installera och använda PC-programvara på den, inklusive en webbläsare, andra spelbutiker som Epic Games Store och videostreamingtjänster. Den ansluts till och med till en bildskärm och kringutrustning för spel som ett tangentbord och en mus, eller en kontroller.

Och på grund av dess molnbesparande funktion kan du sömlöst plocka upp spelsparfiler mellan din Steam-däck och PC.

Vad har Valve Steam Deck?

Visa

Steam Deck har en 7-tums pekskärm på 1280 x 800 för 720p-spel. Den är pekaktiverad så att du också kan styra lämpliga spel på det sättet.

Specifikationer

När det gäller kraft erbjuder varje Steam Deck samma kraft 16 GB LPDDR5 RAM och en AMD APU som innehåller en fyrkärnig Zen 2 CPU med åtta trådar och åtta beräkningsenheters AMD RDNA 2-grafik. Det finns dock tre olika lagringsnivåer tillgängliga: 64 GB eMMC-lagring, 256 GB NVMe SSD-lagring och 512 GB höghastighets NVME SSD-lagring. Du kan även utöka lagringen via microSD på någon av modellerna.

Andra funktioner inkluderar inbyggda mikrofoner, ett gyroskop för rörelsekontroller och ett ”40 watt-timmars batteri som ger flera timmars speltid för de flesta spel”. Vi har också nu hört att det kommer att inriktas på 30FPS på spel som den minsta förväntade prestandan, även om det säkert kommer att variera beroende på titel.

Kontroller

Steam Deck har två thumbsticks och två Steam Controller-liknande styrplattor under thumbsticken som kan efterlikna känslan av att använda en mus. Framsidan av den handhållna maskinen har även ABXY-knappar och en D-pad. I likhet med switchen kommer Steam Deck med två axelavtryckare på varje sida, och det finns fyra bakåtknappar (två på varje sida) för ännu fler alternativ.

programvara

Steam Deck erbjuder tillgång till Steam-biblioteket och kör en version av Steam OS som är optimerad för mobilspel. OS är faktiskt baserat på Linux. Faktum är att Steam Deck kan användas som en fullfjädrad Linux-dator av mer avancerade användare. Valve sa att du kommer att kunna koppla in en mus, tangentbord och bildskärm – plus att du kan installera PC-programvara på den, surfa på webben och använda den för att komma åt andra spelbutiker. Den har molnlagring för synkronisering av filer mellan enheter, och den har en avstängnings-/återuppta-funktion för att tvinga enheten till viloläge.

Andra funktioner inkluderar chatt, aviseringar och möjligheten att streama spel till Steam Deck direkt från din PC via Valves Remote Play-funktion.

Tillbehör

Valve planerar att sälja en docka som du kan använda för att stötta upp ett Steam Deck för att ansluta det till externa skärmar eller TV-apparater. Det krävs dock inte och kommer också att släppas lite efter konsolen, eftersom det inte har visats ännu. Valve sa att Steam Deck kan anslutas till din TV, bildskärm eller ”till och med din gamla CRT om du har rätt kablar.” Stem Deck kommer med USB-C-portar som innehåller HDMI-, Ethernet- och USB-data, samt Bluetooth.

samling: Valve Steam Deck: Releasedatum, pris, funktioner och hur man reserverar ett galleri 2

Hur mycket kostar Valve Steam Deck?

  • 64 GB eMMC-lagring för $399
  • 256 GB NVMe SSD-lagring för $529
  • 512 GB höghastighets NVME SSD-lagring för $649

Det finns olika Steam Deck-modeller som kostar $399, $529 och $649 i USA. I Storbritannien kostar dessa modeller £349, £459 och £569.

Modellerna och deras priser skalas upp baserat på din föredragna lagrings- och bearbetningshastighet.

När lanseras Valve Steam Deck?

Steam Deck var ursprungligen tänkt att börja levereras i december 2021 – lagom till jul. Men Valve uppskattar nu att den första ordertillgängligheten kommer att vara i februari 2022. ”Vi är ledsna för detta – vi gjorde vårt bästa för att komma till rätta med de globala leveranskedjeproblemen, men på grund av materialbrist når komponenterna inte våra tillverkningsanläggningar i dags för oss att träffa våra första lanseringsdatum”, sa Valve i ett blogginlägg .

Valve utvecklade i Steam Deck FAQ : ”Materialbrist och förseningar gjorde att komponenterna inte kom till våra tillverkningsanläggningar i tid. Saknade delar tillsammans med logistiska utmaningar innebär försenade Steam Decks, så vi behövde pressa ut frakten med två månader till februari.”

samling: Valve Steam Deck: Releasedatum, pris, funktioner och hur man reserverar ett galleri 1

Hur man reserverar Valve Steam Deck

Reservationer öppnade först i juli 2021, initialt, för användare som hade gjort köp på Steam före juni 2021. Alla tre alternativen var tillgängliga att reservera. De är fortfarande tillgängliga, faktiskt, även om leveransdatumet nu är långt borta – du kommer att få din konsol någon gång efter Q2 2022 om du reserverar en för närvarande.

Det finns en återbetalningsbar bokningsavgift på 5 USD och en gräns på en bokning per person. Kom ihåg att detta inte är en förbeställning; det sätter dig helt enkelt i en kö för att beställa enheten. När lager är tillgängligt kommer kunderna att meddelas i beställningen reservationer gjordes för att göra sitt köp.

Var kommer Valve Steam Deck att finnas tillgängligt?

De första enheterna av Steam Deck kommer att lanseras i USA, Kanada, EU och Storbritannien, med andra områden efter 2022.

Leave a comment