Halo var en radikal nykomling när den först stänkte in på scenen, men är nu, år senare, en av spelets mest vördade franchise. Det har hjälpt Microsoft att sälja konsoler sedan den första Xbox, och det ser ut som att Halo Infinite kommer att göra samma sak för Xbox Series X, om än inte förrän ett år efter lanseringen.

Vi har nu sett massor av gameplay av nästa iteration för Master Chief och resten av gänget, och du kan spela dess multiplayer just nu – vi har samlat allt som finns att veta här åt dig.

squirrel_widget_5870097

Halo Infinite releasedatum

Detta är de stora nyheterna på Infinite-fronten – efter att ha missat Series X:s lansering har det bekräftats att spelet kommer att lanseras under hösten 2021, upp till ett år senare än det först förväntades.

Det är ganska massiva nyheter från de flesta vinklar – det har berövat Xbox Series X sin huvudflaggskeppstitel under ett helt år, för en. Det har dock till stor del mötts av stöd från fans, som i allmänhet hellre spelar ett bättre spel än ett tidigare spel.

Det har nu äntligen bekräftats att spelet formellt lanseras den 8 december 2021 , efter att flera läckor från återförsäljare och butikssidor i Taiwan och på andra ställen förstörde nyheterna inför bekräftelsen på Gamescom 2021.

Vi vet också att Xbox och 343 Industries övervägde ett gäng sätt att undvika den första förseningen, inklusive alternativet att släppa Infinite i serie eller släppa multiplayern separat från singleplayern.

Det har nu bekräftats att även med den stora förseningen in i december 2021 finns det några stora utelämnanden vid lanseringen – Halo Infinite kommer att släppas utan vare sig ett samarbetsläge för sin kampanj eller dess populära Forge-läge, som båda är planerade att komma i uppdateringar ungefär sex månader efter lanseringen, i väntan på ytterligare förseningar. Det har gjort många fans besvikna och delat upp folk mellan de som hellre bara spelar tidigare och de som föredrar en helt komplett produkt.

Halo Infinite multiplayer

Som en del av sin massiva E3-presentation 2021 gjorde Microsoft ett ganska stort tillkännagivande om flerspelardelen av Halo Infinite, samt visade upp spelet av den för första gången. Nu, efter ännu ett överraskande tillkännagivande i november 2021, kan du faktiskt själv spela multiplayer-delen av Infinite – dess beta är live!

Multiplayer-segmentet av Infinite är helt gratis att spela, vilket potentiellt öppnar upp spelet för en stor publik av spelare som inte vill förbinda sig att köpa spelet eller ett Game Pass-medlemskap.

Vi tycker att det är ett lysande beslut i en tid där gratistitlar som Fortnite och Call of Duty: Warzone är enormt dominerande, och kan inte vänta med att se hur spelare omfamnar en potentiellt utökad gemenskap.

Lägets spelupplägg är frenetiskt och roligt – och lägger tonvikten på de ögonblicken av oförutsägbara resultat som gör Halos sandlådenivåer till en sådan fröjd att slåss i. De olika trailers visar hur du kan anpassa din Spartan med olika rustningar och färger, vilket ger många alternativ , tillsammans med det vanliga utbudet av kraftfulla och varierande vapen.

Det bästa sättet att se hur det går är dock att prova det själv, så om du har en Xbox eller PC se till att ladda ner den själv! Du hittar den i Microsoft-butiken här .

Halo Infinite berättelse

Vi känner till några viktiga detaljer om berättelsen i Halo Infinite – främst att det är nästa stora spel i serien, även om det förkastar numeriken från tidigare titlar.

Som för att bekräfta detta faktum har all marknadsföring som hittills har omgett spelet fokuserat mycket på John 117, annars känd som den nästan mystiske Master Chief. Microsofts avslöjandetrailer från 2019 bekräftade så mycket, som visar att han väckts från en isig rymdsömn.

Halo 5 fick spelare att hacka och växla mellan Master Chiefs och Spartan Lockes perspektiv, vilket skapade en del fina kontraster men också utan tvekan spädde på historien lite. Det ser ut att förändras, eftersom 343 Industries har bekräftat att Infinite fokuserar tyngre på Master Chief.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Halo (@halo)

343 har också erkänt att i slutet av Halo 5 började saker och ting bli lite förvirrande för spelare som inte var uppdaterade om historien från en mängd tidigare titlar, och säger att Infinite borde fungera som en bättre utgångspunkt. Det låter nästan som ett mjukt omstartsområde, men vi tror inte att det kommer att vara så hårt.

När det gäller berättelsen, men vi vet också att spelet kommer att återvända av antagonisterna i det mindre utbredda Halo Wars 2, the Banished.

Halo Infinite-kampanjspel

I oktober 2021 fick vi vår första titt på kampanjspelandet från Infinite på ungefär ett år, i trailern ovan, och demot är lagom imponerande när det gäller dess frihet. Det är ett brett spektrum av spel som omfattar lite historia, en del fordon och en hel del skytte.

Förreleasebilder, tagna från spelets boxkonst, hade dock redan fått många att dra slutsatser i förväg. Den rådande teorin är att Infinite antingen kan vara ett spel i öppen värld eller åtminstone ha en viss grad av spelarkontroll över vilka mål som ska lösas härnäst – med blå ljuspelare i fjärran som signalerar intressanta platser, och trailern ser ut att stödja det .

Faktum är att ett blogginlägg bekräftar detta – utvecklaren Joseph Staten bekräftar att spelet kan verka som en öppen värld, men är närmare att ha helt enkelt massiva nivåer och kommer inte att inkludera element som hantverk som vi har förväntat oss från andra öppna skjutspel (tack och lov). ). Han säger att den centrala spelslingan kommer att vara att dimensionera några fiender, komma med en attackplan innan den utförs och göra om för nästa kamp, vilket låter både bekant och lockande för oss.

Men vi vet att det kommer att finnas en dag-natt-cykel och olika väderförhållanden som kan rulla genom områden, så det finns helt klart utrymme för många olika sätt för samma nivåer att se ut. Det betyder säkert att du kommer att spendera mycket tid i vissa av dem.

Tillbaka 2020 tappade trailern ovan och drog till sig en hälsosam mängd kritik av spelets visuella trohet, som Microsoft och 343 sedan försvarade som fortfarande ett pågående arbete inför en lång fördröjning innan release.

I synnerhet publicerade 343ett blogginlägg som förklarar mycket av de grova kanterna som folk såg när de fryste in trailern och bekräftade att konststilen inte är aktuell, även om nivån av trohet skulle vara högre vid release. Det gör också ljuset av de många ”Craig”-memes som gör rundorna efter att en deadpan-bild av en elit satt igång folks fantasi.

För att komma tillbaka till spelet, men pilotkaraktären som introducerades i ”Discover Hope-trailern” ovan, kan under tiden mycket väl vara användbar för att släppa Master Chief på uppdragsmål. Det hela är lite fantasifullt, men demot ser verkligen bred ut.

Halo Infinite-plattformar

Vi vet att Xbox positionerar Halo Infinite som en enorm titel för Xbox Series X , vilket är förnuftigt med tanke på dess breda dragningskraft, men du kanske inte inser att den också kommer till Xbox One.

Microsoft säger att de inte vill tvinga någon att uppgradera för att spela de senaste spelen omedelbart, så som en del av sitt Smart Delivery-program kommer Halo Infinite att komma till både nuvarande och nästa generations konsoler. Ett köp av endera versionen ger dig kompatibilitet bakåt och framåt.

Utöver det vet vi att Infinite också kommer att lanseras på Xbox Game Pass, vilket ytterligare breddar utbudet av människor som kommer att kunna spela det vid lanseringen och gör Xboxs medlemskapsprogram ännu mer attraktivt än det redan är.

Spelet kommer dock också att vara ett stort spel för Xbox:s närvaro på PC – ett nyligen blogginlägg bekräftade att det kommer att ha en fullständig PC-version med ultrabrett stöd och avancerade grafikalternativ. Dessutom kommer det att finnas crossplay och cross-progression mellan Xbox och PC, så att du aldrig fastnar på egen hand på grund av plattformen du spelar på.

squirrel_widget_158169

Leave a comment