GPU-brist kommer att fortsätta under hela 2022, enligt Nvidia

Nvidia tror att vi inte kommer att se någon större förbättring av GPU-bristen inom den närmaste framtiden, och förväntar sig att leveransproblemen kommer att kvarstå under hela nästa år.

I en intervju med Yahoo Finance, delade Nvidias VD Jensen Huang sin syn: ”Jag tror att efterfrågan under nästa år kommer att vida överstiga utbudet. Vi har inga magiska kulor i att navigera i försörjningskedjan,” sa han till Yahoo.

Tidigare har AMD:s vd Lisa Su varit mer optimistisk om situationen, hon sa att hon förväntar sig att situationen kommer att förbättras under andra halvan av 2022. Intel räknar dock med att vi inte kommer att se ett mer balanserat utbud och efterfrågan förrän tidigast 2023 .

Det finns många faktorer som bidrar till bristen, och vi har sett liknande leveransproblem med PS5 . Detta leder oundvikligen till skalpering och prishöjningar över hela linjen, det blir allt svårare för spelare som vill uppgradera.

Vi har också sett många förseningar tack vare leveransproblemen, nyligen var Valve tvungen att skjuta tillbaka lanseringen av deras efterlängtade Steam Deck med månader, och missade julfönstret. Detsamma gäller den knäppa handhållna Playdate-konsolen .

Även om den ökade efterfrågan har gjort underverk för chiptillverkarna ekonomiskt, är kunderna inte så nöjda. Det har gått långt över ett år sedan bristen började och med konsensus om att vi har minst ett år till kvar, är spelare överallt förståeligt nog frustrerade.

Leave a comment