Epic köper Rock Band-skaparen Harmonix för att göra ”musikaliska resor” för Fortnite

Fortnite-tillverkaren Epic Games har meddelat att de köper studion bakom Guitar Hero , Rock Band och Fuser.

Epic sa att de köper Harmonix för att utveckla musikresor och spelupplägg för Fortnite . Tänk på att Epic har hållit virtuella konserter inne i Fortnite de senaste åren, inklusive för akter som Travis Scott och Ariana Grande . ”Tillsammans med Harmonix-teamet kommer vi att förändra hur spelare upplever musik, från passiva lyssnare till aktiva deltagare”, sa Epic i ett uttalande .

Samtidigt, i ett blogginlägg som publicerades på tisdagen, lovade Harmonix att det skulle fortsätta att stödja sina befintliga spel, inklusive Rock Band och Fuser. Det betyder att Rock Band-spelare borde få tillgång till ny DLC. Fuser-spelare kan förvänta sig att Harmonix fortsätter att hålla evenemang.

Dessutom kommer alla spel som är tillgängliga via Steam fortfarande att säljas i Valves skyltfönster.

Harmonix sa att de planerar att hjälpa Epic att utveckla ett metavers också.

”Nu kommer vi att arbeta med Epic för att återigen utmana förväntningarna när vi tar vårt unika varumärke av musikaliska spelupplevelser till metaversen, och vi kunde inte vara mer exalterade”, förklarade Harmonix.

Epics förvärv av Harmonix följer på flera andra stora köp de senaste åren, inklusive Rocket League-studion Psyonix och M ediatonic.

Leave a comment