Ubisoft har bekräftat att de tänker presentera nästa steg i sin succéversion av Assassin’s Creed i september, efter att ha hoppat över sommarens spelfest.

Allt Ubisoft faktiskt har sagt om saken är följande: ”Assassin’s Creed-teamen hoppas att gemenskapen kommer att njuta av dessa firanden och bjuder in alla spelare att ansluta sig till dem i september när de avslöjar framtiden för Assassin’s Creed under ett mycket speciellt evenemang”.

Det är ett lockande perspektiv, men det lämnar saker och ting väldigt öppna när det gäller vad som faktiskt kommer att tillkännages. Vi har trots allt hört en massa rykten om två Assassin’s Creed-projekt under de senaste månaderna.

Det ena, som tydligen har kodnamnet Assassin’s Creed Rift, är enligt uppgift ett mindre spel som skulle kunna fungera som en nyttig nödlösning för serien genom att erbjuda en mer fokuserad version av de senaste årens spretiga rollspel.

Det skulle kunna ha ett mer smygande fokus, vilket skulle vara en återgång till teman från tidigare spel i serien.

Alternativt har det också varit mycket snack om Assassin’s Creed Infinity, som verkar vara den verkliga framtiden för Assassin’s Creed, för att passa Ubisofts egna ord. Det kommer tydligen att inleda en era med live-tjänster där en enda plattform är värd för innehåll från olika tidsperioder och spel.

Ubisoft kan avslöja något eller båda dessa projekt i september, eller så kan vi få reda på något helt okänt, men vi kommer utan tvekan att få veta mer om evenemangets planering inom kort.

Leave a comment