Om du någon gång har tittat på din PlayStation 5 och tänkt att det skulle vara bra om den var lite mindre, är du inte den enda.

Sonys konsol, oavsett om du har den fullständiga skivutgåvan eller den digitala versionen som är lite smalare, är en absolut koloss som är i desperat behov av den ”Slim”-version som tidigare PlayStations så småningom har fått.

YouTubern DIY Perks har tagit den idén och kört med den, i form av sitt senaste PS5-bygge, som du kan se nedan.

Efter att tidigare ha gjort nya skydd för PS5 och gjort om utseendet helt och hållet har han den här gången gjort en skrämmande smal PS5 som förlitar sig på ett externt nätaggregat och en genialisk vattenkylning för att hålla mängden till ett minimum.

Konsolens utseende och känsla är naturligtvis helt främmande för Sonys egen design, men det viktigaste som den visar är att hjärtat i PS5 faktiskt inte är så stort.

Det är strömförsörjnings- och kylsystemen som gör den så skrymmande(ungefär som Xbox Series X), så om man kan krympa dessa utan att förlora sin effektivitet kan man gå till tävlingarna.

Huruvida detta visar någon form av mall för hur Sony skulle kunna slimma sin konsol är dock ganska osannolikt i det här skedet. Vattenkylning har sin plats i både industriella och entusiastmiljöer, men det har aldrig framgångsrikt implementerats i en konsumentkonsol med goda skäl, med tanke på de komplikationer det kan medföra.

Om något, som du kommer att se sent i byggandet, kan du faktiskt göra den mindre genom att flytta komponenter utanför bänkskåpsenheten, men du kommer fortfarande att ha skrymmande komponenter som du kan gömma i ett AV-skåp eller bakom TV-stället.

Ändå är det ett riktigt roligt projekt som är extremt intressant att se utvecklas, så vi rekommenderar varmt att du kollar in videon och DIY Perks kanal.

Leave a comment