Är Elden Ring ett spel med flera spelare? Hur man spelar med vänner

Elden Ring är ett lysande spel som låter dig spela på många olika sätt, inklusive möjligheten att spela tillsammans med vänner eller främlingar online, men systemet för att göra det är inte helt okomplicerat.

Där andra spel skulle ha enkla inbjudningar och menyer är Elden Ring mer än lite annorlunda. Här finns alla detaljer om hur du kan spela med andra människor online.

Hur flerspelarspelet i Elden Ring fungerar

I Elden Ring fungerar flerspelarspelet via summon signs – märken som du kan lämna på marken i spelet eller som du kan hitta kvarlämnade för dig. Du kan dock bara se dessa om du använder ett föremål som kallas Furlcalling Finger Remedy.

Med dessa tecken kan du bli kallad av andra spelare, eller kalla på dem själv. Du kan kalla in upp till två allierade i ditt spel, men genom att göra det öppnar du också upp för invasion av fientliga spelare, som en motprestation.

Spelarna du kallar på följer med dig tills antingen du eller de dör, eller tills ni besegrar en boss tillsammans – de är tänkta som hjälp för att hjälpa dig genom svåra stunder, snarare än som ständiga följeslagare.

Elden Ring – föremål för flerspelare

I praktiken innebär allt detta att du behöver några föremål i spelet för att få tillgång till olika delar av flerspelarspelet i Elden Ring. Vi går igenom dessa nedan.

Furlcalling Finger Remedy: Det här föremålet, som du kan köpa ett recept för att tillverka från Merchant Kale nära spelets början, låter dig se andra spelares kallelseskyltar på marken i guld och interagera med dem för att kalla på spelarna i fråga. Föremålet förbrukas när du lyckas kalla på någon.

Tarnished’s Furled Finger: Med det här föremålet kan du lämna ditt eget kallelseskylt på marken, som kan kallas av spelare som möter det om de vill. Den kan användas i all oändlighet utan att förbrukas.

Small Golden Effigy: Den här skickar ett gäng av dina kallelsesignaler till olika pooler för att låta spelare kalla på dig från ett bredare utbud av platser, om du inte bryr dig om var du hjälper till. Den har också oändliga användningsmöjligheter.

Finger Severer: Det här föremålet låter dig backa ur en spelares spel efter att ha blivit kallad, eller för att bli av med dem som du själv har kallat. Den har oändliga användningsområden.

Duelist’s Furled Finger / Recusant’s Finger: Den här placerar ditt kallelsesymbol på marken. Istället för att hjälpa dem kommer du att anlända för att försöka duellera mot spelaren som kallar dig, vilket de kommer att bjuda in. Det har oändliga användningsområden.

Festering Bloody Finger: Detta får dig att försöka invadera en annan spelares spel, en som för närvarande har egna kallade följeslagare. Ditt mål är att döda dem. Den vanliga Bloody Finger har oändliga användningsområden, medan Festering Bloody Fingers är förbrukningsbara.

Hur fungerar kallelsesignaler i Elden Ring?

Det finns ett par olika typer av kallelseskyltar som du måste vara medveten om i Elden Ring. Det vanligaste är ett enkelt guldtecken, som ser ut som de vita meddelandena bortsett från dess färg. Om du använder ett av dessa kan du kalla på en samarbetspartner för att hjälpa dig.

Om du är i samma flerspelargrupp som en spelare eller har ett matchande lösenord ser du deras tecken omgivet av en guldring för att få det att sticka ut mer.

Det finns också röda kallelseskyltar som kallar på en aggressiv spelare som vill slåss mot dig – dessa är praktiska om du vill spela lite PvP eller öva på dina färdigheter.

Lösenord för Elden Ring multiplayer

Om du vill spela med en specifik vän har Elden Ring ett system som gör att du kan vara striktare med vem som får se dina kallelsesignaler – lösenord.

I multiplayer-menyn kan du ställa in två typer av lösenord, och vi förklarar var och en av dem nedan.

Lösenord för flera spelare: Om du ställer in det här lösenordet till samma som dina vänner ser du bara kallelsesignaler från dem som matchar med det, vilket gör det mycket lättare att hitta dina vänner i spelet.

Lösenord för gruppspelare: Den här typen av lösenord är lösare – den låter dig gå med i sammanslutningar för att få andra spelare som matchar ditt grupplösenord prioriterade i spelvärlden. Detta innebär att du har större chans att se deras meddelanden, spöken, blodfläckar och kallelsetecken.

Har Elden Ring crossplay?

Om du försöker spela med dina vänner på olika plattformar kanske du undrar om det överhuvudtaget är möjligt, och tyvärr är svaret att det inte är det.

Elden Ring har inte fullt crossplay, även om det har generationsmässigt cosplay inom ekosystem.

Det betyder att Xbox Series X/S-ägare kan spela med dem som har Xbox One, och detsamma gäller för PS5- och PS4-ägare. PC-spelare är i sin egen skiva under tiden.

Så om du försöker ansluta till en kompis som har ett annat system kan detta förklara varför du inte har någon tur. Vi förväntar oss inte heller att detta kommer att förändras, även om det skulle vara en trevlig överraskning om det gjorde det.

Leave a comment