Ett nytt Sonic-mobilspel är på gång

Det verkar som om det finns ett nytt Sonic-spel på gång, även om det inte är ett spel som Sega hade för avsikt att offentliggöra ännu.

En platsannons från den brittiska studion Hardlight har lagts ut på jobbsidan på industrisajten GamesIndustry.biz och har inte tagits bort, vilket tyder på att det inte var ett misstag.

Man söker en Lead Artist on a ”New Sonic Game”, en person som ska leda teamets art direction för ett ”nytt, spännande och ambitiöst berättardrivet plattformsspel”.

Senare i annonsen bekräftas det att spelet kommer till mobilen, men att Hardlight vill sträva efter att uppnå konsolnivåerna när det gäller kvalitet och trovärdighet, vilket är en föga förvånande strävan.

Samarbetet är dock knappast någon stor överraskning – Hardlight har arbetat med Sonic-spel för mobiler flera gånger tidigare, bland annat Sonic Dash-spelen och Sonic Racing, så företaget känner till egenskapen mycket väl.

Det här spelet låter som om det kommer att bli ett klassiskt plattformsspel, även om det troligen befinner sig i ett riktigt tidigt skede, så satsa inte på hur det kommer att se ut när vi så småningom får ett avslöjande för det.

Under tiden kan vi se fram emot Sonic Frontiers, nästa Sonic-spel som kommer ut senare i år.

Leave a comment